Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!

 
Και εφέτος, ανήμερα της Εθνικής Επετείου πολλοί δήμοι της χώρας, ανάμεσά τους οι δήμοι Κοζάνης, Αμαρουσίου και Κατερίνης, συμμετέχουν στην “Ώρα της Γης”, κατεβάζοντας για μία ώρα τον διακόπτη ηλεκτροδότησης των δημόσιων και δημοτικών κτηρίων τους.
Το μήνυμα- κάλεσμα της φετινής “Ώρας της Γης”.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας διαχωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχει σημασία τίποτα απ’ όλα αυτά – είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη Γη και εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας!
Η Ώρα της Γης είναι μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο, με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας. 
 Ενσωματωμένη εικόνα 1
Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 20:30 – 21:30 καλούμαστε να πάρουμε μέρος στην Ώρα της Γης και να ενωθούμε με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στέλνοντας έτσι το δικό μας συμβολικό μήνυμα.
Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις: “Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!”. Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα.
Το κίνημα της Ώρας της Γης ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.