Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ''Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ. ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ'' ΚΑΙ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Κείμενο χαιρετισμού: κα Γιώτα Μελέτη, Αντιπρόεδρος Συλλόγου
  • Διοργάνωση  Ημερίδας: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας
  • Περαχώρα, Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Μεγάλη μας τιμή η αποδοχή της πρόσκλησης από τον κ. Στέλιο Γραφάκο, Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας, τέως Διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του ΓΝΠ Αθηνών “Η Αγία Σοφία” και επιστημονικού υπεύθυνου της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου ''Όραμα Ελπίδας".
Να αναφέρουμε ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "Αγία Σοφία".
Στόχος της σημερινής μας εκδήλωσης είναι:

  • Να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία μας για το έργο του συλλόγου, τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μυελού των οστών, τη διαδικασία της δωρεάς, την αξία της εθελοντικής προσφοράς αλλα και την τόσο απλή εύκολη και ανώδυνη διαδικασία της κατάθεσης δείγματος στοματικού επιχρίσματος.
  • Να ευαισθητοποιηθούμε πάνω στο θέμα που μας αφορά και να συνδράμουμε σε ένα καθαρά εθελοντικού χαρακτήρα έργο, που απαιτεί όχι μόνο τη συμμετοχή όσο περισσότερων συνανθρώπων μας γίνεται αλλά και την προσωπική δέσμευση.
Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνουν κάθε χρόνο γιατί ο μυελός των οστών τους, το “εργοστάσιο” που φτιάχνει το αίμα τους, είναι ανεπαρκής ή έχει καταστραφεί. Σε πολλές περιπτώσεις η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι η σωτήρια λύση. Οι μεταμοσχεύσεις μυελού αποτελούν το σημαντικότερο όπλο στη φαρέτρα των αιματολόγων και γι’ αυτό εφαρμόζονται σε ευρεία κλίμακα και με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό.
Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι για να βρεθεί ένας συμβατός δότης, χρειάζονται να αναλυθούν χιλιάδες δείγματα, απαιτείται δηλαδή η συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών.
Μόνον η κινητοποίηση και η αλληλεγγύη των συνανθρώπων μπορούν να δώσουν τη λύση. Τη λύση που θα σώζει ζωές.
Με μια τόσο απλή διαδικασία, δίνοντας δηλ. λίγο στοματικό επίχρισμα μπορεί ο καθένας μας να γίνει υποψήφιος δότης μυελού των οστών.
Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, χαρίζοντας ζωή. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε εμάς να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.
Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, μιας έννοιας που στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς γίνεται ιδιαίτερα επιτακτική.
Στις μέρες που βιώνουμε περιμένοντας την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα, όπου η σταύρωση του θεανθρώπου, η θυσία για την σωτηρία του ανθρώπου αποτελεί το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας ας στραφούμε στον συνάνθρωπό μας που περιμένει με αγωνία να του απλώσουμε το χέρι βοηθείας παραμερίζοντας την ιδιοτέλεια και τον εγωισμό μας. Ας νιώσουμε την χαρά της προσφοράς μέσα από την βαθιά πνευματική ανάταση και εξύψωση των αξιών που έχουμε λησμονήσει.
Ας σταθούμε με δύναμη, αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, και ας χαρίσουμε την ελπίδα στην ζωή.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σχολείων Περαχώρας τόνισε το ύψιστο, κοινωνικό έργο του Συλλόγου ''Όραμα Ελπίδα" που βρίσκεται στην υπηρεσία των παιδιών και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη και ευχήθηκε σύντομα ο αριθμός των εθελοντών δοτών να αυξηθεί και να ξεπεράσει κάθε προσδοκία τους
Η Περαχώρα σήμερα αγκαλιάζει και στηρίζει το έργο του συλλόγου και στέλνει το μήνυμα Δώσε Ελπίδα, δώσε Ζωή. Γίνε κι εσύ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ.
Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία, η ευκαιρία της ζωής μας να δώσουμε ελπίδα και ζωή να αποδείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι που νοιαζόμαστε για τα παιδιά και τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη που η ζωή δεν τους στάθηκε ευνοϊκή. Που δεν τους χαρίσθηκε αλλά πρέπει να αγωνισθούν για να την αποκτήσουν.
Ας αποδείξουμε έμπρακτα ότι το χωριό μας έχει δυνατή φωνή και ορθώνεται με ένα μήνυμα ελπίδας, προσφοράς και αλληλεγγύης. 



 











 
 



Σημειώνεται ότι η αξιέπαινη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, για ενημέρωση και εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών, συνεχίζεται. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Μέλη του Συλλόγου, στον κ. Βαγγέλη Διαμαντή (6977-198262) και στην κα Μίχα Αγγελική (6939-323325), για να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.