Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11.00 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ», παρουσία μαθητών Λυκείου – Γυμνασίων (400) ατόμων περίπου, με ομιλητές έμπειρους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που διοργάνωσε η Τοπική Διοίκηση Κορινθίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας. 
Την ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές των σχολείων 4ου Λυκείου Κορίνθου, 2ου και 3ου Γυμνασίου Κορίνθου και Γυμνασίου Χιλιομοδίου, εκπαιδευτικοί και απλοί πολίτες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθυντής της Δ.Α. Κορινθίας Ταξίαρχος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης και ο αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων κ. ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Κορινθίας κ. ΠΑΛΙΑΚΑΣΗΣ Βασίλειος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΤΕΤΡΑΔΗΣ Χαράλαμπος, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΤΣΙΜΠΡΗΣ Ιωάννης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Διοίκησης Κορινθίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) και ο απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ Ιωάννης, ο οποίος κάλυψε δημοσιογραφικά την εκδήλωση.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Κορινθίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), κ. Απόστολος ΣΠΥΡΑΚΟΣ, η Διευθύντρια του 4ου Λυκείου Κορίνθου ΣΤΑΘΗ Βασιλική, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή Πελοποννήσου Υποστράτηγου ΤΡΙΓΩΝΗ Δημητρίου.
Οι ομιλητές, έμπειροι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Παρουσιάστηκαν δε οι βασικές «παγίδες» του διαδικτύου, τονίζοντας «ΝΑΙ» στο Διαδίκτυο αλλά με προσοχή στην χρήση του και στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους για υποβολή ερωτήσεων.
Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική αποπλάνηση ανηλίκων γνωστή και ως grooming, αναφερόμενοι στα «αρπαχτικά του Ίντερνετ» ως είναι γνωστοί οι ενήλικες που προσπαθούν να αποπλανήσουν ανήλικους. Αναφορά έγινε και στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως cyber bullying. Αναφερόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν γνωστό στους χρήστες του Facebook, πως ότι προσωπικό τους ανεβάζουν, δεν είναι πλέον δικό τους και πόσο επικίνδυνο είναι το check-in.
Βασική συμβουλή τους προς τους εφήβους για την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να συζητούν με τους γονείς τους, ότι τους απασχολεί σχετικά με την διαδικτυακή τους ζωή.
Ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα στελέχη της που παρουσίασαν την ενημερωτική ημερίδα μας, την Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 4ου Λυκείου Κορίνθου, την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολείων που συνόδευσαν τους μαθητές, και όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν στην άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση της ημερίδας μας.
Η διοργάνωση της ημερίδας αυτής εκ μέρους της Τοπικής Διοίκησης Κορινθίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών αποτελεί την αρχή μιας σειράς στοχευμένων δράσεων που προτίθεται να υλοποιήσει, στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου, της προαγωγής του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα Αστυνομικού, που αποτελεί αναπόσπαστο «κομμάτι» της Ελληνικής Κοινωνίας, αλλά την προβολή του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα.- 

SERVO PER AMIKECO 

(Υπηρετώ δια της φιλίας)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΠΥΡΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΡΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ



 






 




















κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.