Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΛΟΥΤΡΑΚΙ | ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΟ ΤΟΥ 1974;

Πηγή: https://perahoragr.blogspot.com

Οι τρείς δήμαρχοι των τελευταίων 24 χρόνων στο Λουτράκι, βρίσκονται πλέον κάτω από μία πολύ βαριά σκιά, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί όσο και αν άπαντες σφυρίζουν αδιάφορα.
Ο κ. Παύλος Παύλου δήμαρχος για 12 χρόνια από το 1994-2006, ο κ. Γιώργος Γκιώνης δήμαρχος για οκτώ χρόνια 2006-2010 και 2014 μέχρι και σήμερα και ο κ. Κώστας Λογοθέτης 2010-2014, παραπέμπονται με βούλευμα του Εφετείου Ναυπλίου για παραλείψεις και πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν την διαχείριση του καζίνο Λουτρακίου. 
Στην γενική παγωμάρα και σιωπή, που ακολούθησε το βούλευμα υπάρχει μία φωνή με το δικό της κύρος και τις δικές της δυνάμεις, σπάει την σιωπή και ζητά επιστροφή των εκατοντάδων εκατομμυρίων που εξαφανίστηκαν αλλά και την απόσυρση των εμπλεκολένων αυτοδιοικητικών του Λουτρακίου.
Ο νευροχειρουργός Δημήτρης Βασιλείου, με δύο ανακοινώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ζητά να πάνε σπίτι τους οι 3 πρώην και νυν δήμαρχοι και για λόγους ηθικούς σε πρώτη φάση και μέχρι να τελεσιδικήσουν τα δικαστήρια.
Είναι μία καθαρή φωνή, που ακόμα και αν έχει στόχο την επιθυμία του γιατρού να είναι υποψήφιος δήμαρχος δεν χάνει ούτε την ουσία μα ούτε και την αναγκαιότητα.
Ο γιατρός έχει δίκιο όπως και να το δείς κανείς. Και προτείνει κάτι πολύ λογικό.
Το Λουτράκι ομως δεν είναι ένας τυχαίος τόπος στα αυτοδιοικητικά και έτσι ήταν πάντα.
Με πολύ ευκολία ξεπερνιούνται τα πάντα απο το μικρό αλλά πολύ ισχυρό σύστημα που απο το 1982 και μετά διοικεί την πόλη.
Μπορεί η ιστορία να ξεκινήσει πάλι από την Περαχώρα;
Η επιστημονική πορεία του γιατρού Δημήτρη Βασιλείου αλλά περισσότερο το ήθος του είναι ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο για να μην ξεχαστεί αυτή η υπόθεση και πολύ περισσότερο για να μην διαστρεβλωθεί.
Έχει ο γιατρός την δύναμη να παλέψει αυτό το κλειστό σύστημα εξουσίας ή θα τον ταλαιπωρήσουν και θα τον στείλουν στην Περαχώρα απογοητευμένο;
Έχει κοντά του ανθρώπους να στηρίξουν αυτό το ηθικό κατά βάση εγχείρημα;
Ανθρώπους που θα πάνε μαζί του μέχρι το τέλος και δεν θα τον πουλήσουν στην μέση της διαδρομής;
Είναι πολύ αθώος ο νευροχειρουργός και είναι στοίχημα αν θα αντέξει την θρασύτητα που ακολουθείτε απο την λάσπη.
Και σημασία έχει πως θα αντιδράσει η Περαχώρα.
Το 1974 που το Λουτράκι έβγαινε απο την κλειστή εναλλαγή δημοτικής εξουσίας αλλά και την δικτατορία,η Περαχώρα έκανε το απίστευτο και μπήκε μπροστά στην αλλαγή του δήμου εκλέγοντας τον αθώο και τότε δικηγόρο Παναγιώτη Πρωτόπαπα, που άφησε ανεξίτηλο στίγμα διαφάνειας και αξιοπρέπειας και άλλαξε εποχή στο Λουτράκι.
Μπορεί να ξανακάνει το ίδιο σήμερα 44 χρόνια μετά ο Βασιλείου, που τότε αν και ήταν φοιτητής είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον Πρωτόπαπα.
Είναι ενωμένη σήμερα η Περαχώρα για να μπορέσει να αλλάξει η εποχή στον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κλπ;;;;
Θα φανεί το επόμενο διάστημα.
Ιούνιος 2018
Street Life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.