Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Η. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την ημερίδα-τις «εργασίες προσυνεδρίου» της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (24.6.2018), είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
Εν όψει του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συνεδρίου, οι «εργασίες του προσυνεδρίου» είναι μιάς πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθούν οι δυνατότητες της Αρκαδίας και να υποβληθούν προτάσεις για συγκεκριμένα έργα που μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακές αιχμές για την Αρκαδία. Και έτσι να διαμορφωθεί η θεματολογία του Συνεδρίου. 
Η θεματολογία του Συνεδρίου πρέπει να προέλθει και να συνδεθεί: 
  • με τη γενική αναπτυξιακή κατεύθυνση της Αρκαδίας που αποτελεί κοινό τόπο, και στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, όπως την ανόθευτη φύση, τις πρόσφορες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες, το φυσικό κάλλος, τη μυθολογία, την ιστορία, τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό. Αυτά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις, όπως η συνέργεια της πρωτογενούς παραγωγής τοπικών ποιοτικών προϊόντων με τη μεταποίησή τους αλλά και την παροχή ποιοτικών θεματικών τουριστικών υπηρεσιών ήπιου χαρακτήρα, 
  • με τα συμπεράσματα του πρόσφατου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και παρουσία του πρωθυπουργού, και τα οποία ενσωματώθηκαν στο «ολιστικό» αναπτυξιακό σχεδιο με το οποίο θα πορευτεί η χώρα τα επόμενα χρόνια. 
Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να κινηθεί και η προεργασία για το Συνέδριο, με τρόπο ώστε τα θέματα που θα αναπτυχθούν, να εξειδικεύσουν τις αναπτυξιακές αιχμές και να προσδωσουν προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή κατεύθυνση της Αρκαδίας. 
Οι ημερίδες και τα συνέδρια που κατά καιρούς πραγματοποιούνται, πρέπει, έχοντας συγκεριμένη στόχευση, να αξιοποιούν τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν. Με αυτό τον τρόπο δικαιολογείται η πραγματοποίησή τους και επιβεβαιώνεται-επισφραγίζεται η επιτυχία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.