Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

1979-2019: ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...! (ΜΕΡΟΣ 1ο)

-Γράφει ο Ιωάννης Β. Καραπανάγος
-Επιμέλεια Φωτογραφικού Υλικού: Μιχάλης Σεφερίδης




Οι Δόκιμοι Ανθυπομοίραρχοι της τάξεως 1979-1982 της τέως Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Χωροφυλακής


19 Σεπτεμβρίου1979! Ημέρα εισόδου των επιτυχόντων, μετά από γραπτές εξετάσεις, σαράντα (40) Υπαξιωματικών (Ενωμοταρχών), της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής, στη Σχολή Αξιωματικών, η οποία στεγαζόταν στη Λεωφόρο Μεσογείων. 
Αφετηρία για νέα όνειρα και προσδοκίες για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, ως Αξιωματικοί, αφού νέοι τότε πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να συμβάλουμε, με την εφαρμογή του νόμου και τις διαπροσωπικές σχέσεις, στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας πιο ανθρώπινης και πιο δίκαιης.
Μετά από τριετή φοίτηση, ο καθένας ακολούθησε τον δικό του δρόμο, θέτοντας το δικό του πετραδάκι, κατά τη διαδρομή του, στο αστυνομικό εποικοδόμημα. 
Από τη Σχολή Αξιωματικών αναπτύχθηκαν δεσμοί φιλίας και ποτέ δεν σταματήσαμε να επικοινωνούμε ή να συναντιόμαστε, σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, για να θυμηθούμε τα παλιά και να συζητήσουμε για το παρόν και για το μέλλον. 
Στο πλαίσιο αυτό, η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, στην Αθήνα, αφού συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από την είσοδο στη Σχολή Αξιωματικών. Μια ιστορική επέτειος νοσταλγίας και αναμνήσεων. 
Με την ευκαιρία αυτή και ενόψη της συνάντησης, ένα φωτογραφικό οδοιπορικό αφιερώνεται στους εν αποστρατεία συναδέλφους της σειράς 1979-1982.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.