Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΨΗ ΠΑΡΑΣΚΙΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ!


ΑΠΟ IRAKLIS3

Μία έκλει­ψη πα­ρα­σκιάς Σε­λή­νης θα συμ­βεί την Πα­ρα­σκευή 5 Ιου­νί­ου, ένα φαι­νό­με­νο κατά το οποίο το φεγ­γά­ρι περ­νά­ει μέσα από την πα­ρα­σκιά της Γης, δη­λα­δή το εξω­τε­ρι­κό τμήμα της σκιάς του πλα­νή­τη μας. Πα­ράλ­λη­λα, θα υπάρ­ξει παν­σέ­λη­νος, η τε­λευ­ταία της άνοι­ξης πριν το θε­ρι­νό ηλιο­στά­σιο στις 20 Ιου­νί­ου.
Κατά τη διάρ­κεια της έκλει­ψης, η Σε­λή­νη σκο­τει­νιά­ζει ελα­φρά αλλά όχι τε­λεί­ως όπως στην κα­νο­νι­κή έκλειψη. Το φαι­νό­με­νο -εφό­σον ο και­ρός το επι­τρέ­ψει- θα είναι ορατό από το με­γα­λύ­τε­ρο μέρος της Ευ­ρώ­πης (και από την Ελ­λά­δα), την Αφρι­κή, την Ασία και την Αυ­στρα­λία.
Η έκλει­ψη θα διαρ­κέ­σει συ­νο­λι­κά τρεις ώρες και 18 λεπτά. Στην Αθήνα θα αρ­χί­σει στις 20:45, θα φθά­σει στο μέ­γι­στο στις 22:25 (όταν πάνω από το 50% του φεγ­γα­ριού θα βρε­θεί εντός της πα­ρα­σκιάς της Γης) και θα τε­λειώ­σει λίγα λεπτά μετά τα με­σά­νυ­χτα.
Αυτή είναι η δεύ­τε­ρη φε­τι­νή έκλει­ψη, καθώς είχε προη­γη­θεί στις 10 Ια­νουα­ρί­ου, επί­σης, μία έκλει­ψη πα­ρα­σκιάς Σε­λή­νης. Θα ακο­λου­θή­σουν εντός του 2020 μία δα­κτυ­λιοει­δής έκλει­ψη Ηλίου στις 21 Ιου­νί­ου, μία έκλει­ψη πα­ρα­σκιάς Σε­λή­νης στις 5 Ιου­λί­ου, μία τέ­ταρ­τη έκλει­ψη πα­ρα­σκιάς Σε­λή­νης στις 30 Νο­εμ­βρί­ου και, τέλος, μία ολική ηλια­κή έκλει­ψη στις 14 Δε­κεμ­βρί­ου.

Πηγή: https://atexnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.