Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ…

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ;


 
Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΙΝΤΕΡΑΚΗ*

Τις τελευταίες μέρες ακούμε από ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ένα παρηγορητικό παραμύθι. «Είχαμε μια βαριά ήττα, δώσαμε χώρο στους εκβιαστές, ψηφίσαμε ότι ψηφίσαμε αλλά τώρα θα εφαρμόσουμε αντίμετρα σε ότι αποδεχτήκαμε και στην πράξη θα απαλύνουμε ή και θα ακυρώσουμε στην πράξη αυτά που έχουμε ψηφίσει».
Έτσι μπορεί ν’ ανοίξαμε δρόμο στην αρπαγή των σπιτιών αλλά θα ψηφίσουμε μέχρι το Δεκέμβρη άλλο νόμο που θα τα προστατεύει.
Ωραία. Ξαναπαίζουμε το γνωστό έργο με τους "κουτόφραγκους", που αφού μας υποχρέωσαν σε αποδοχή βαρέων προαπαιτούμενων για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το 3ο μνημόνιο, αφού εξασφάλισαν, και με γραπτή μάλιστα πρόσκληση προς το ΔΝΤ, την επιτόπια παρουσία τους για τους ελέγχους εφαρμογής των συμφωνημένων, θα βλέπουν την κυβέρνηση να προχωρά σε αντίμετρα και θα σφυρίζουν αδιάφορα ή θα τα χρηματοδοτούν κιόλας.
Όμως η ζωή έδειξε ότι άλλοι πήγαν ξυπόλυτοι στα αγκάθια και αδιάβαστοι. Οι "κουτόφραγκοι" ξέρουν και τι θέλουν και πως θα το αποκτήσουν. Άλλοι εξορκίζουν όσα μπορεί να είναι όπλα τους. Δηλαδή την αθέτηση πληρωμών και την έξοδο από την ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση μπορεί να υπόσχεται αντίμετρα αλλά έχει δεσμευτεί ότι θα συμφωνεί με τους «θεσμούς» για το περιεχόμενο κάθε νομοσχεδίου πριν καν το θέσει σε δημόσια διαβούλευση.
Το παραμύθι των «ισοδύναμων» το έπαιξαν αρκετά οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Είναι θλιβερό να το ακούς και από ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος του αντιμνημονιακού κινήματος.
Πόσοι αλήθεια δεν καταλαβαίνουν την κοροϊδία που εκπέμπουν προς όλους μας αυτές οι υποσχέσεις του τύπου «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι».

*Ο Γιάννης Καλιντεράκης είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας

Πηγή: http://iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.