Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ, ΓΕΝΝΑΕΙ…!

Του Ιωάννη Φωκά*
greece-flag
25η Μαρτίου 2016. 195 μόλις χρόνια από την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των πρώτων ελληνικών εδαφών μετά τα 400 χρόνια τουρκικής υποδούλωσης, 400 χρόνια ελεγχόμενης διακίνησης ιδεών, βωμού αίματος, προσπάθειας αφανισμού ενος πολιτισμένου έθνους αλλά και μόλις 100 χρόνια ανεξαρτησίας για μερικές ιστορικές περιοχές της πατρίδας μας. Η ανεξαρτησία αυτή όμως δεν προήλθε μόνο από την “μεγαλοψυχία» των ευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως αρέσκονται οι φιλοευρωπαϊστές και εθνομηδενιστές της πατρίδας μας. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, καθώς κυλίστηκαν στο αίμα οι Έλληνες ήρωες μας, όταν οι τούρκοι έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατήσουν τα εδάφη μας. Ας μην υποστείλουμε έτσι εύκολα τη σημαία της πατρίδας μας, ας μην θάψουμε τόσο βαθειά τα Κόκκαλα των ηρώων μας που με τόσο ηρωισμό έδωσαν την ψυχή και το σώμα τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Η προδοσία, φίλοι μου, είναι λέξη γένους θηλυκού και γεννάει, πολλαπλασιάζεται, όπως παρατηρούμε στα τελευταία δύσκολα μνημονιακά χρόνια που βιώνουμε στην πατρίδα μας, οι πολίτες είναι απροστάτευτοι στις φοροεπιδρομές και την οικονομική λαίλαπα, η ιστορία έχει γίνει βορά στα χέρια επιτήδειων. Καταπίνουμε συνεχώς αντεθνικές δηλώσεις επί δηλώσεων, με πιο πρόσφατη αυτή του κ. Μουζάλα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δηλώσεις απαξιωτικές για την ιστορία μας, όπως αυτές του κ. Φίλη για τη γενοκτονία χιλιάδων Ελλήνων-Ποντίων, της Ρεπούση για τη Σμύρνη κλπ. κλπ. Όλοι αυτοί έρχονται να κλειδώσουν μία πάγια τακτική των μεγάλων ξένων δυνάμεων, η οποία επιθυμεί την κοινωνική και οικονομική πίεση των κατώτερων στρωμάτων, απαιτεί τον μηδενισμό και την απαξίωση των εθνικών και πατριωτικών ιδεολογιών, των εθνικών χαρακτηριστικών των λαών και της εθνικής συνείδησης και προωθεί τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης και των οικονομικής ελίτ, αυτων που ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο και την οικονομία.
Μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πως αιρετός δήμαρχος, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης, στην καρδιά της Μακεδονίας μπορεί να παίζει με το όνομα της Μακεδονίας και την ιστορία της και να τα θέτει υπό αμφισβήτηση; Δεν σας κάνει εντύπωση πως όλα αυτά λέγονται χωρίς καμία διαμαρτυρία; Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν μας ότι ο επιστημονικός κύκλος αλλά και το 98% των δημοτών του διαφωνεί μαζί του, αυτός γιατί υπεραμύνεται αυτών των επιχειρημάτων;
Δεν σας κάνει εντύπωση η πρακτική του υπουργού παιδείας που ροκανίζει, εντέχνως, τα ελάχιστα ψήγματα μετάδοσης πατριωτισμού στην παιδεία μας καθώς κάνει τα αδύνατα δυνατά, με προσθοαφαιρέσεις στην ιστορία μας, να φανεί ως εκσυγχρονιστής και υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης; Αφαιρεί ύλη και σημαντικά κεφάλαια από τα βιβλία της ιστορίας, αφαιρώντας συγχρόνως το δικαίωμα στη γνώση και την ιστορική μνήμη. Κι όλες αυτές οι απόψεις αποδόμησεις της ιστορίας περνάνε εύκολα στη σημερινή νεολαία με το πεσμένο ηθικό.
Τα παραδείγματα αποδόμησης της εθνικής συνείδησης πολλά, περισσότερα όμως στους κύκλους της πανεπιστημιακής κοινότητας και των πολιτικών που χρησιμοποιούνται ως γαϊτανάκι και ρίχνουν από μέσα τα κάστρα της πατρίδας μας, ενώ οι πολίτες αυτής της χώρας καταπιεσμένοι και καθημαγμένοι από την οικονομική κρίση θυσιάζουν τα πάντα για λίγη ηρεμία και απόλαυση της προσωπικής εικονικής τους ελευθερίας, χαρίζοντας την ιστορία και τις αξίες τους στα λαμόγια της διαπλοκής, στα πιόνια της προδοσίας, στους δούρειους ίππους της νέας τάξης.
4000 χρόνια ένδοξης ιστορίας, με μάχες, με ματωμένους αγώνες, με ίντριγκες, με διχασμούς, με πολέμους και σκλαβιά, ιστορίας ένδοξης όμως, ιστορίας που ήταν αποτέλεσμα της αγάπης για την ελευθερία και τη ζωή, αλλά και απόρροια της ομοιογένειας του λαού, του εξελιγμένου πνεύματος, των επιστημών και των τεχνών, της παράδοσης, της εθνικής συνοχής, της ιστορικής συνέχειας αλλα κυρίως της διδαχής των δημοκρατικών ιδεών και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.
Να μην υποστείλουμε λοιπόν τις σημαίες μας ποτέ, να μη τις παραδώσουμε τσαλακωμένες στο Φίλη, το Μουζάλα, την Ρεπούση και τον Μπουτάρη, να υψώσουμε τη σημαία στο πιο ψηλό σημείο να κυματίζει, να μιλήσουμε με θερμή καρδιά για τον Ρήγα, τον Υψηλάντη, τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Παύλο Μελά, ως το κρυφό μυστικό που μας κράτησε και μας κρατά ζωντανούς.
Ας πάρουν το μήνυμα όλοι, πως όσοι προδώσουν την ιστορία μας και τη γη μας, αργά ή γρήγορα η ιστορία θα τους τιμωρήσει, δεν έχουν ελπίδα.
Χρόνια Πολλά στην υπεραιωνόβια ελεύθερη, δημοκρατική Ελλάδα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες μας και δική μας η υποχρέωση να διατηρήσουμε ελεύθερη αυτή τη χώρα όσο ζούμε !

*ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΚΑΣ, Στρατιωτικός
 
Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.