Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΖΑΛΑ: Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Της Μαρίας Χωριανοπούλου*

________________-938x535

Η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα περί «Μακεδονίας», ήταν η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του ανθελληνισμού και αφελληνισμού που έχει κυριεύσει τη χώρα.
Και φυσικά είναι αστείοι οι ισχυρισμοί του ότι ανέφερε τη λέξη «Μακεδονία» αντί Σκόπια εκ παραδρομής. Αυτήν την έκφραση, άραγε, χρησιμοποιεί στις συζητήσεις του με τους ξένους ομολόγους του;

Για τον Μουζάλα και τον Σύριζα δεν τίθεται θέμα ελληνικότητας της Μακεδονίας. Για τους δήθεν αριστερούς του Σύριζα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν έθνη-κράτη, δεν υπάρχουν πατρίδες, δεν υπάρχει εθνική ταυτότητα. Δείχνουν να αποδέχονται ευχαρίστως ότι όλα πρέπει να γίνουν κιμάς, ένα πολτοποιημένο χαρμάνι που στο πέρασμά του θα συνθλίβει οποιοδήποτε στοιχείο παράδοσης και ιστορικής συνέχειας των λαών.
Γι’ αυτό άλλωστε ο Τσίπρας δεν ξήλωσε τον Μουζάλα σε χρόνο μηδέν αλλά το σκέφτεται και μετρά τα αποτελέσματα των αντιδράσεων του Καμμένου.
Για τον Τσίπρα είναι, όπως φαίνεται, αστεία υπόθεση το θέμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Άλλωστε πριν λίγες μέρες ο ίδιος άνθρωπος, ο πρωθυπουργός της χώρας, αποκάλεσε τη Σμύρνη πόλη-σύμβολο του κοσμοπολιτισμού και της αδελφοσύνης στο Αιγαίο…!! Την Σμύρνη, την πόλη-τάφο χιλιάδων σφαγιασμένων Ελλήνων από τον εξολοθρευτή Κεμάλ, την πόλη που μαρτύρησε ο Έλληνας Μητροπολίτης Χρυσόστομος υφιστάμενος τα ανηλεή μαρτύρια του τουρκικού όχλου.
Είναι έκδηλη η (σκόπιμη;) πρόθεση του Σύριζα να ξεριζώσει ο,τιδήποτε ελληνικό και να αμαυρώσει την ελληνική ιστορική μνήμη. Την ίδια προσπάθεια έκανε πριν λίγους μήνες ο Υπουργός Παιδείας(;) Νίκος Φίλης, ο οποίος είπε ότι δεν υπέστησαν γενοκτονία οι Πόντιοι. Με περίσσιο θράσος έδωσε άφεση αμαρτιών για τον αφανισμό 353.000 ψυχών…!!
Μην νομίζετε, όμως, ότι η συγκεκριμένη τάση αφελληνισμού είναι «προνόμιο» μόνο των συριζέων. Η όλη προσπάθεια αποδόμησης του ελληνικού έθνους και της ελληνικής ιστορίας είναι συνεχής λυσσαλέα προσπάθεια όλων αυτών που επιθυμούν την πολτοποίηση της εθνικής μας συνείδησης.
Τα λόγια της Ρεπούση περί συνωστισμού στη Σμύρνη δεν ήταν τυχαία, οι σημερινές δηλώσεις του Μπουτάρη ότι κι αυτός έχει πει πολλές φορές τα Σκόπια «Μακεδονία» δεν είναι συμπτωματική, οι δηλώσεις του Φίλη για τους Πόντιους δεν ξεστομίστηκαν λόγω ιστορικής άγνοιας, οι δηλώσεις σήμερα του Ποταμιού ότι τα σαρδάμ δεν αποτελούν λόγο παραίτησης δεν είναι αφελείς.
Όλο αυτό το σκηνικό συνθέτει το παζλ της τάσης για την εθνική μας αποδόμηση, την παράδοσή μας στο τέρας της παγκοσμιοποίησης που συνθλίβει τη διαφορετικότητα των κρατών-εθνών και επιβάλει την ομοιομορφία στη σκέψη, στις ιδέες και τις πεποιθήσεις.
Η υπέροχη και ύψιστη ιδέα της οικουμενικότητας που συνεπάγεται την αδελφοσύνη, την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών αντικαταστάθηκε από την ολέθρια «έμπνευση» της παγκοσμιοποίησης που απαιτεί την επικράτηση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, των πολυεθνικών, των ανθρώπων-δούλων που δεν θα τολμούν να αντιδράσουν και να επαναστατήσουν στις ελίτ που θα τους καταδυναστεύουν.
Βέβαια την καλύτερη απάντηση στον Μουζάλα και στους ομοϊδεάτες του δεν χρειάζεται να την δώσουν οι Έλληνες πολιτικοί. Την έδωσε ξεκάθαρα και σταράτα ο Σκοπιανός Πρόεδρος Κίρο Γκλιγκόρωφ το 1992 δηλώνοντας: «Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο μΧ αι.» (δείτε το σχετικό video και προωθήστε το) : https://www.youtube.com/watch?v=d3IKhMyuPPg
*Μαρία Χωριανοπούλου, Δημιουργός-
                       Διαχειριστής iThesis

Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.