Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΒΗΝΕΙ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ;

Του Ιωάννη Φωκά*

Η κατάσταση στην Ελλάδα πλέον δεν περιγράφεται με απλά λόγια, είναι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η χώρα μας καταβαραθρώνεται καθημερινά εδώ και χρόνια, απαιτείται να συζητάμε μήνες πια για να αναλύσουμε τι έχει συμβεί εις βάρος των Ελλήνων, το πρόβλημά μας αποτελεί πλέον πρωτοφανές παγκόσμιο ιστορικό γεγονός για μία σύγχρονη δυτική καπιταλιστική χώρα και η ευθύνη της Ε.Ε. δεν είναι δυνατόν να συγκαλυφθεί.

Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού εξαθλιώνεται μέρα μέρα, ζεί στα όρια της φτώχειας, η ανεργία χτυπάει κόκκινο εδώ και καιρό πια, το ασφαλιστικό θυμίζει απλά τριτοκοσμική χώρα καθώς δεν βρίσκεται μία χρυσή δίκαιη τομή εδώ και χρόνια για την επίλυση του, αλλά πηγαινοέρχεται στις προεκλογικές ατζέντες. Το κράτος μαζί με το κουαρτέτο έχουν βάλει στο μάτι δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους τσακίζουν οικονομικά αντί να τους δώσουν κίνητρα και να τους καταστήσουν λειτουργικούς υπέρ του κράτους και της κοινωνίας. 
Η δημόσια υγεία είναι μονίμως στην εντατική καθώς τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν μόνο από θαύμα, ενώ πιθανόν σύντομα θα θρηνήσουμε και θύματα, όταν οι γιατροί θα “αδειάσουν» από τον καθημερινό ηρωισμό που επιδεικνύουν, ελλείψει προσωπικού και υλικοτεχνικής υποστήριξης.
Κομβικό θέμα αποτελεί επίσης η δικαιοσύνη για την οποία ειπώθηκαν πολλά στη Βουλή, πριν δυο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαφθορά. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει προοπτική σε μία χώρα όταν αμφισβητείται η εγκυρότητα και αμεροληψία της δικαιοσύνης και ενώπιον των πολιτών, αλληλοκατηγορούνται πρώην και νυν κυβέρνησεις για έλεγχο της κρίσης των δικαστών. Ο λαός παρακολουθεί όλον αυτόν τον παραλογισμό ως θεατής αντί να είναι αυτός ο ρυθμιστής.
Σαν να μην φτάνουν όμως τα τραγικά αυτά προβλήματα, η κυβέρνηση μας παίζει με την ιστορία και ανασκαλίζει θέματα όπως αυτό της γενοκτονίας των Ποντίων Ντροπιάζει και προκαλεί τους Έλληνες, ανοίγει θέμα για τον όρο Μακεδονία, χωρίς λόγο σε μία δύσκολη εποχή και ξεπουλά - παραδίδει το όνομα για αποπροσανατολισμό της κοινωνίας. Το θέμα “Θράκη” κρέμεται από μία κλωστή ενώ, όπως φαίνεται, η συνδιαχείριση του Αιγαίου και το μεταναστευτικό θα μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων σε σχέση με την Τουρκία.
Τελειώνοντας και απαριθμώντας τα στοιχεία της παρακμής του κράτους, ο υπουργός παιδείας αλλοιώνει την ελληνική παιδεία, αφαιρώντας βασικά στοιχεία από την ιστορία και τα θρησκευτικά. 
Ναι! Είναι αλήθεια λοιπόν. Έχουμε πολιτικούς που δεν ενδιαφέρονται για το καλό του συνόλου και της χώρας αλλά για τη διατήρηση τους στην εξουσία με κάθε μέσο και με όχημα την κομματοκρατία. 
Κατά τη γνώμη μου, φίλοι αναγνώστες, το πιο φλέγον θέμα για τη χώρα μας είναι το μεταναστευτικό, η εξέλιξη του και η συνδιαχείριση στο Αιγαίο με τους Τούρκους. Αυτό που αυτονόητα έκαναν τόσα χρόνια οι ΕΔ, να προστατεύουν δηλαδή με νύχια και με δόντια και σε με αντίξοες συνθήκες τη χώρα, ήρθε η κυβέρνηση του Τσίπρα να το ακυρώσει. 
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες είναι αυτές οι ΜΚΟ που ασχολούνται με τους λαθρομετανάστες και οι οποίες αντικατέστησαν το κράτος; Συνειδητοποιήσατε ότι “καλέσαμε» τους μετανάστες να έρθουν με την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας και το άνοιγμα των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών; 
Η ευαισθησία των Ελλήνων στον ανθρώπινο πόνο θα γυρίσει σύντομα μπούμερανγκ, θα μετατραπεί σε παγίδα για να εγκλωβιστούμε με ένα αγρίμι που σε λίγο δεν θα έχει τίποτα να χάσει. Το Δουβλίνο 2 μας εγκλώβισε ενώ όλοι σχεδόν οι εταίροι μας κατήργησαν την Σένγκεν. Αυτοκτονήσαμε καθώς έσκασε η βόμβα στα χέρια μας, δεν είχαμε τη δύναμη να ασκήσουμε ούτε αυτή τη φορά σοβαρή και υπεύθυνη εξωτερική πολιτική υπέρ των δικών μας συμφερόντων. 
Ο Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δεν έφεραν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση, έχουν ευθύνες και οι προηγούμενοι, το δικό τους μερίδιο ευθύνης, όμως, δεν είναι μικρότερο. 
Παράλληλα η Ευρώπη φαίνεται να παίζει μαζί μας, σκορπώντας πληροφορίες άλλοτε θετικές και άλλοτε αρνητικές. Το τέλος της Ελλάδας πλησιάζει και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι μέλλει γενέσθαι…
Το πρόβλημα είναι βαθειά πολιτικό και θεσμικό. Η κάθαρση και η αναδιοργάνωση είναι περισσότερο από απαραίτητες τώρα!
Η ΛΥΣΗ :
Άνθρωποι από το χώρο των επιστημών, των επιχειρήσεων και των ενόπλων δυνάμεων να δημιουργήσουν μία ομάδα ειρηνικής διακυβέρνησης της χώρας.
– αρχικά να ζητήσουν συνεννόηση με τα ξένα κράτη, να εγγυηθούν τη δημοκρατία και την πλήρη συνεννόηση με το εξωτερικό και να ζητήσουν παράταση προσαρμογής και αναστολή πληρωμής τους χρέους για δύο χρόνια ώστε να αρχίσει το ξαναχτίσιμο της χώρας.
– θα πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα το Σύνταγμα, χωρίς καμία καθυστέρηση. Σε αυτή την αναθεώρηση να συμμετέχει ενεργά ο λαός.
– να αρθεί ο νόμος περι ευθύνης υπουργών.
– να συσταθεί επιτροπή σοφών που θα στέλνει στον εισαγγελέα καθε πολιτικό σκάνδαλο.
– να συγκροτηθεί δικαστήριο για όλα τα σκάνδαλα και να δεσμευθούν οι περιουσίες των υπευθύνων ενω παράλληλα να δημιουργηθεί φυλακή για πολιτικά σκάνδαλα.
– να θεσμοθετηθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ καναλαρχών-τύπου με την πολιτική και τα δημόσια έργα.
– να γίνει πλήρης απογραφή της περιουσίας του κράτους και να προσκληθούν άμεσα επενδύσεις με χαμηλή φορολογία (6%) για 20 χρόνια.
– να μειωθεί ο ΦΠΑ άμεσα στο 13% ώστε να ανακάμψει η οικονομία και στο 10% για τον τουρισμό ενώ οι επαγγελματίες που δεν πληρώνουν τους φόρους και δεν κόβουν αποδείξεις να χάνουν αμετάκλητα την άδεια της επιχείρησής τους.
– να συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης του δημοσίου φορέα με αρμόδιο ξεχωριστό υπουργό και να γίνεται τακτική αξιολόγηση σε όλους τους υπαλλήλους με άμεση απόλυση αυτών που δεν τηρούν τα καθήκοντά τους.
– να δοθεί επίδομα και διευκολύνσεις στους παραγωγούς ελληνικών προϊόντων που θα διπλασιάσουν την παραγωγή τους εντός κάθε επόμενου έτους.
– στη δημόσια υγεία να γίνει πλήρης καταγραφή υλικού, εξοπλισμού και προσωπικού στα νοσοκομεία και να προσληφθεί εταιρεία διαχείρισης και λογιστικής ενώ τη Δ/νση τους να αναλάβουν γιατροί και όχι κομματικά στελέχη.
– να αναδιοργανωθεί η εκπαίδευση από καθηγητές και όχι πολιτικούς με βάση την αρχααιοελληνική παιδεία, ιστορία και πολιτισμό.
– να καταργηθεί ο ΑΣΕΠ και να δοθεί προτεραιότητα στους πτυχιούχους κατά ηλικία.
– οι προσλήψεις να διενεργούνται μέσω της διαύγειας και να αναρτώνται ηλεκτρονικά όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων.
– στο ασφαλιστικό, η χώρα να δημιουργήσει ικανές συνθήκες ώστε ο ασφαλιζόμενος να είναι ενεργός πολίτης μετά τα 35 χρόνια εργασίας, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέγει αν θα του γίνονται κρατήσεις ή θα ασφαλίζεται ιδιωτικά. Οι ασφαλιστικές εισφορές θα πρέπει να γίνουν μηνιαίες και ανάλογες του δηλωθέντος εισοδήματος, πράγμα που θα ελαφρύνει τους φτωχότερους και θα πληρώνουν περισσότερα οι πλουσιότεροι. Να δημιουργηθεί πρόγραμμα απομείωσης των χρεών προς τους ασφαλιστικούς φορείς και το δημόσιο ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του πολίτη.
– το ΣΔΟΕ θα υποχρεούται να ελέγχει 1 φορά το χρόνο κάθε επιχείρηση.
– ο Τειρεσίας θα πρέπει να κλείσει άμεσα και να απομειωθούν κατά 50% τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
– στο μεταναστευτικό, στρατός και αστυνομία θα πρέπει να επιβάλλουν την τάξη γιατί η Ελλάδα είναι το σπίτι μας, οργανωμένο κράτος και όχι ξέφραγο αμπέλι κάθε λογής μεταναστών και τρομοκρατών. Θα πρέπει επίσης να ενημερωθούν οι πρόσφυγες πως παραιτούνται από θρησκευτικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα μας, να καταγράφονται πλήρως όλα τα στοχιεία τους και να παραμένουν σε κλειστά κέντρα ή να οδηγούνται στις χώρες τους και τα χρήματα για τους μετανάστες αντί να διαχειρίζονται από τις ΜΚΟ, να διαχειρίζονται από το κράτος.
– Η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει να έρθουν οι επενδύσεις και να φέρουν τα χρήματα τους όσοι τα έβγαλαν από τη χώρα, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο γι’ αυτό.
Τέλος η κυβέρνηση σωτηρίας θα πρέπει να διενεργήσει εκλογές, με αποκλεισμό των κομμάτων που είναι χρεωμένα και έχουν πάρει την εξουσία λέγοντας ψέματα στο λαό.
Να ψηφίσουμε απευθείας εμείς οι πολίτες των πρωθυπουργό, τους βουλευτές κάθε νομού, οι οποίοι θα είναι 200 στον αριθμό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το νομοθετικό σώμα δεν θα πρέπει να μετέχει στο εκτελεστικό κομμάτι ρητώς.
Μόνον έτσι θα καταφέρει να ορθοποδήσει η Ελλάδα. Με αυτές και με άλλες παρόμοιες ιδέες που, αν ενωθούν προς μια κοινή κατεύθυνση, ίσως βγούμε από την εντατική ενώ συγχρόνως θα επέλθει και η εσωτερική κάθαρση ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή στην πρόοδο και σε ένα κράτος δικαίου και αληθινής δημοκρατίας.
 *ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΚΑΣ, Στρατιωτικός
Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.