Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ!

Ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού
Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει τάχιστα, ώστε να μην εξαντληθεί η τριετία για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας
Να αντιμετωπισθούν από κάθε άποψη (καθεστώς εργασίας, αμοιβής κλπ) με ίσους όρους με τους ήδη μόνιμους συναδέλφους τους.

Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής (16.2.2017), ο βουλευτής Γ. Η. Παπαηλιού ανέφερε :
Οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις μονιμοποιούνται. Όμως, για λόγους τεχνικούς, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, και για λόγους που συνδέονται με την παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης για την «αξιολόγηση», με την τροπολογία, εισάγεται ρύθμιση που κατοχυρώνει το δικαίωμά τους για μονιμοποίηση αλλά θέτει συγκεκριμένο απώτερο χρονικό ορίζοντα γι΄ αυτήν, την τριετία.
Και απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, Γ. Η. Παπαηλιού πρόσθεσε:
Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει τάχιστα, ώστε να μη χρειαστεί η εξάντληση της τριετίας, όπως εξάλλου προβλέπει και η τροπολογία, στην οποία ρητά αναφέρεται ότι, για τη μονιμοποίηση, μπορεί να ορισθεί μικρότερο χρονικό διάστημα.
Επιτέλους αυτή η κατηγορία πυροσβεστών πρέπει να δικαιωθεί, οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες να μονιμοποιηθούν και συνακόλουθα να αντιμετωπισθούν από κάθε άποψη (καθεστώς εργασίας, αμοιβής κλπ) με ίσους όρους με τους υπόλοιπους, ήδη μόνιμους συναδέλφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.