Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΑΘΛΗΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ! (VIDEO)

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • 1987-2017: Τριάντα Χρόνια Χιονοδρομίας για την Ελληνική Αστυνομία
Η ολιγόωρη αναβολή των αγώνων, λόγω ισχυρών ανέμων, του Πανελλήνιου Κυπέλλου Χιονοδρομίας Αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκε στον Παρνασσό, την 16 Φεβρουαρίου 2017,  δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει τους Αστυνομικούς-Χιονοδρόμους να ξεδιπλώσουν τις τεχνικές τους αρετές στα αλπικά αθλήματα και στο Snowboard.
Οι αγώνες ξεκίνησαν με καθυστέρηση αλλά η ηλιοφάνεια ήταν σύμμαχος και στις δύο διαδρομές των αθλητών, που συμμετείχαν από αστυνομικές υπηρεσίες όλης της Χώρας, προσφέροντας θέαμα και ικανοποίηση στους θεατές. Αποκορύφωμα η συμμετοχή του Ανθυπαστυνόμου Κώστα Καραγιάννη, ο οποίος ήλθε στον Παρνασσό από το ακριτικό και πανέμορφο Καστελόριζο.
Η τελετή λήξης των αγώνων, κατά την οποία απενεμήθηκαν τα μετάλλια στους νικητές και αναμνηστικές πλακέτες, είχε εορταστικό χαρακτήρα και ήταν φορτισμένη συναισθηματικά, γιατί φέτος συμπληρώνονται τριάντα χρόνια χιονοδρομίας στην Ελληνική Αστυνομία και ήταν παρόντες δύο -οι Γιάννης Κούσουλας και Δημήτρης Λέφας- από τους τέσσερις αθλητές της ομάδος, που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το έτος 1987, μετά από εισήγηση του συντάκτη του παρόντος ρεπορτάζ και απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Τσάτσης
Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Τσάτσης, φανερά συγκινημένος, χαιρέτισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε, συνοπτικά, στο ιστορικό της συγκρότησης της ομάδος Χιονοδρομίας στην Ελληνική Αστυνομία, αφού παρακολουθεί την πορεία της, εδώ και 25 χρόνια, από νεαρός Υπαστυνόμος. Τότε ως  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αράχωβας και στη συνέχεια ως πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.
Ο Αστυνόμος Β΄ Δημήτρης Αβανίδης, επικεφαλής της ομάδος Χιονοδρομίας και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος
Η όλη διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, έφερε τη σφραγίδα του επικεφαλής της ομάδος, Αστυνόμου Β΄ Δημήτρη Αβανίδη και των συνεργατών του, του Ανθυπαστυνόμου Δημήτρη Αλεξίου που ήταν και ο τεχνικός εκπρόσωπος των αγώνων, των εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων και των υπευθύνων του Χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού. 

 
Αξίζει να υπογραμμίσουμε και τη συμβολή, από αγάπη για την ομάδα και μεράκι, των Αστυνομικών ε.α. Γιώργου Ντζούφρα, Γιάννη Μέρμηγκα και Θύμιου Τασάκου, στη διεξαγωγή των αγώνων. Επί σειρά ετών παραμένουν στο πλευρό της ομάδας, προσφέροντας ανελιπώς την πολύτιμη εμπειρία τους καθώς και τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από τη διοργάνωση και διεξαγωγή Βαλκανικών και Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Αστυνομικών και λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι παρελθόντος και παρόντος.
Συγχαρητήρια στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, η οποία λειτουργεί ως αθλητικό κύτταρο στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 
Από αριστερά: Ο Αστυνόμος Β΄ Δημήτρης Αβανίδης, ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου που έχει παραλάβει, εκ μέρους του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, αναμνηστική πλακέτα και ο κ. Γιώργος Ντζούφρας, αφέτης των αγώνων
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 


Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ος Αστυφύλακας ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
2ος Ειδικός Φρουρός ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Παναγιώτης
3ος Αρχιφύλακας ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ Νεκτάριος

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ος Δόκιμος Υπαστυνόμος ΦΙΝΕΣ Αθανάσιος
2ος Ανθυπαστυνόμος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κωνσταντίνος
3ος Αρχιφύλακας ΠΑΥΛΙΔΗΣ Βασίλειος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SNOWBOARD
1ος Υπαρχιφύλακας ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ Ιωάννης
2ος Υπαρχιφύλακας ΜΠΙΝΑΣ Κωνσταντίνος
3ος Ειδικός Φρουρός ΒΡΟΤΣΟΣ Παναγιώτης

Σημειώνεται ότι η ομάδα Χιονοδρομίας της Αθλητικής Ένωσης θα συμμετέχει στο 14ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας Αστυνομικών, που διοργανώνεται στην Aυστρία, από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Αυστρίας, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (USPE), κατά το από 6 έως 11 Μαρτίου 2017 χρονικό διάστημα.

 

 






 

 




Ο κ. Γιώργος Ντζούφρας απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Τσάτση

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Τσάτσης με τους νικητές της Α2 Κατηγορίας ΦΙΝΕ Αθανάσιο, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Κωνσταντίνο και ΠΑΥΛΙΔΗ Βασίλειο
Ο Γιάννης Β. Καραπανάγος με τους νικητές της Α1 Κατηγορίας ΚΩΤΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, ΤΣΕΚΟΥΡΑ Παναγιώτη και ΓΙΑΛΟΥΡΗ Νεκτάριο
Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία μετά τη λήξη της τελετής απονομής των μεταλλίων στους νικητές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.