Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: «ΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ»…!


Σε μία από τις ιστορικότερες φωτογραφίες της Νέας Υόρκης, η οποία προκαλεί από μόνη της ίλιγγο, οκτώ εργάτες κάνουν διάλειμμα από τη δουλειά και παίρνουν το κολατσιό τους στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, όντας αταραχοί με το γεγονός ότι κάθονται σε μία ατσάλινη δοκό που βρίσκεται 256 μέτρα πάνω από το έδαφος, το 1932. (ΑP Photo / Καθημερινή)
Το ενσταντανέ τραβήχτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1932, κατά την ανέγερση του κτιρίου RCA στο κέντρο Ροκφέλερ, το οποίο αποτελούσε το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο της εποχής.
Απεικονίζει οκτώ Ιρλανδούς οικοδόμους σε ένα διάλειμμα από τη σκληρή δουλειά να παίρνουν το κολατσιό τους. Βρίσκονται πάνω από τους δρόμους του Μανχάταν και πίσω τους φαίνεται το Σέντραλ Πάρκ….
Δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου 1932 στην κυριακάτικη εφημερίδα New York Herald Tribune. Το RCA αποτελούνταν από 70 ορόφους και κατασκευάστηκε σε εννιά χρόνια. Τη χρονιά εκείνη το κτίριο βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο κατασκευής του. Φωτογράφος ήταν ο Τσαρλς Έμπετς, ο οποίος είχε κληθεί να απαθανατίσει τις εργασίες ανέγερσης. Φωτογράφισε τους εργάτες σε πολλές στιγμές χαλάρωσης, ωστόσο δημοφιλέστερη από όλες είναι η φωτογραφία του γεύματος.

Πηγή: https://atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.