Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράσεις για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Κορινθία

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Πόλ(ε)ις», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.) συμπράττουν και οργανώνουν δράσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, για σχολικές ομάδες και ενήλικο κοινό, από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. 
Κάτω από τον τίτλο «Η διαχρονία του στολισμού ως αντανάκλαση εξέλιξης πόλεων στην Κορινθία», επιλεγμένα αρχαιολογικά ευρήματα αναδεικνύονται ως επιμέρους θεματικά σύνολα των μόνιμων εκθέσεων και γίνονται αφορμή για γνωριμία με τις πόλεις και τους ανθρώπους του παρελθόντος της Κορινθίας, μέσα από την παραγωγή και τις χρήσεις των κοσμημάτων.

Σάββατο 29/9
Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ώρα 19:00-20:30)
Ομιλία της προϊσταμένης ΕΦΑΚΟΡ κ. Παναγιώτας Κασίμη, με θέμα: «Κοσμήματα και Πόλεις: Αρχαία Στύμφαλος και Αρχαία Κόρινθος». Θα ακολουθήσει θεματική ξενάγηση σε εκθέματα της μόνιμης έκθεσης.

Δεν απαιτείται προσυνεννόηση με το Μουσείο.
Κατά την διάρκεια εορτασμού των ΕΗΠΚ, η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.