Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2018!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Πελοπόννησος EXPO 2018. Την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής εκπροσώπησε ο Βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Πολιτικής και Έρευνας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κος Γιάννης Μανιάτης. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Νομού, ο Γραμματέας και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, μέλη των Τοπικών Οργανώσεων, τοπικά στελέχη, ο Γραμματέας και μέλη της ΠΑΣΠ Κορίνθου. 
Κατά τον χαιρετισμό του ο Γιάννης Μανιάτης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και στους εκθέτες, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για άμεσες ενέργειες και λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Ζήτησε να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να δοθούν άμεσα οι αντίστοιχες αποζημιώσεις. 
Στη συνέχεια, έθεσε το στίγμα του Κινήματος Αλλαγής. Αρχικά ανέδειξε τον ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατέθεσε προτάσεις για τη στήριξη τους και για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε την ανάγκη να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φορολογικοί συντελεστές ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα. 
Μετά αναφέρθηκε σε έργα υποδομής στο πλαίσιο της δημιουργίας συγκριτικών αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων για τις πελοποννησιακές επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε την ανάγκη επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ένα έργο που πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο 2018, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε δύο χρόνια, έχει ελάχιστο κόστος και τεράστια οικονομικά οφέλη. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το κόστος ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μπορεί να μειωθεί ως 40%. Όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, ανέφερε ότι η εταιρεία καλύπτει το μισό κόστος ενώ το υπόλοιπο ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καλυφθεί μέσω του κρατικού προϋπολογισμού είτε ως πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είτε ως συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. 
Τέλος, αναφέρθηκε στα τεράστια οικονομικά οφέλη της πιθανής εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων του Κυπαρισσιακού κόλπου στο εθνικό ασφαλιστικό σύστημα και στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.