Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ...!

Του Δημήτρη Καραπατά


Είθισται να λέγεται, πως το φθινόπωρο είναι η εποχή του ρομαντισμού. Δεν ενστερνίζομαι στην ολότητα της αυτήν την άποψη, γιατί κατά την γνώμη μου, εκείνος ο άνθρωπος που πορεύεται με το συναίσθημα, και έχει ως κυρίαρχο μέσο τον ρομαντισμό, δηλαδή την γαλήνη, την ευγένεια, τον ερωτισμό και ίσως σε μερικές περιπτώσεις, την αναπόληση, μπορεί να τον εμπνεύσουν το ίδιο και οι άλλες 3 εποχές του χρόνου.

Σίγουρα μια βόλτα με ομπρέλα, μέσα στο επαναληπτικό αχος, μιας γλυκιάς, ράθυμης και βαυκαλιστικής βροχής🌧️, που κάνει το βρεγμένο χώμα να ευωδιάζει, με το έτερο ήμισυ, είναι πολύ ρομαντικό💝!
Όμως, εξίσου ρομαντικό είναι και ένα δείπνο σε κάποιο ξεχωριστό εστιατόριο κάτω από τους ήχους απαλής μουσικής🎶, ή ένα τραπέζι στρωμένο για δύο, με το φως μερικών κεριών🕯️, με φρούτα🍓🍇, λίγο κόκκινο κρασί, μια ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα🌹, που στην μέση θα έχει μια ροζ ορχιδέα🌸 σιμπίντιουν.
Ρομαντική μπορεί να γίνει η νύχτα, όταν φωτίζεται από πολύχρωμα πυροτεχνήματα🎆, όπως γίνεται κατά την διάρκεια εκδηλώσεων, λ.χ. των καρναβαλικών ή των εκδηλώσεων για την αλλαγή χρονιάς, ενώ και τα θρησκευτικά μυστήρια, όπως γάμοι-Ανάσταση Θεανθρώπου, μπορούν να ενθαρρύνουν τον ρομαντισμό και την διάθεση του ανθρώπου, να ερωτευτεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.