Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!(ΦΩΤΟ)

Πηγή: http://www.loutraki365.gr




 Αλέξανδρος Κανδρής 

Η Χωματερή Λουτρακίου βρίσκεται 10 χιλιόμετρα εκτός πόλης και είναι αυτό που λέει η λέξη, αποθέτονται τα σκουπίδια της πόλης. Η αποκλειστική περιοχή της χωματερής περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση με πεύκα κλπ. όπου κρύβονται τα ζώα. Εκεί υπάρχουν περίπου 150-200 ζώα (ποτέ δεν είναι δυνατόν να μετρηθούν) τα οποία τρέφονται από τα σκουπίδια.
Αυτά υπάρχουν εκεί πάνω από 15 χρόνια και τα ζευγαρώματα έχουν αυξήσει τον πληθυσμό τους. Περισσότερα από αυτά είναι άρρωστα από δερματικά και ερλιχειαση, αναιμία, λεισμανια κλπ. Το χειρότερο είναι τα κουτάβια. Από 1 μηνός έως 3-4, σχεδόν όλα με τύφο και δερματικά (ψώρα). Υπήρχαν μήνες που υπήρξαν 5-6 γέννες με 5-7 κουτάβια και όλα άρρωστα.
Όλα τα ζώα είναι ημιαιαμα λόγω τυχαίων διασταυρώσεων μεταξύ τους. Επίσης δεν πλησιάζονται εύκολα γιατί δεν έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία. Τα ενήλικα δεν τα μετακινούμε από τον χώρο τους εκτός αν είναι άρρωστα ή πρέπει να τα στειρώσουμε. Βέβαια, βάσει των παραπάνω, το να τα πιάσουμε είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί πάνω από ένα άτομο.
Εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα είναι τα κουτάβια.
Αναρωτιέται κανείς γιατί ένας δήμος, που διαθέτει πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων και φιλοζωικά σωματεία, δεν βοηθάει περισσότερο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.