Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΡΟΜΠΟΤ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΗ, ΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!


Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της

Οι ΗΠΑ, Ρωσία, Αγ­γλία, Ισ­ρα­ήλ, Νότια Κορέα έχουν προ­χω­ρή­σει στις έρευ­νες για την ανά­πτυ­ξη ρο­μπότ-δο­λο­φό­νους με δική τους νοη­μο­σύ­νη σύμ­φω­να πάντα με τον αρ­χι­κό προ­γραμ­μα­τι­σμό τους. 
Η συ­νε­χής έρευ­να για την αντι­κα­τά­στα­ση των αν­θρώ­πων στην πα­ρα­γω­γι­κή δια­δι­κα­σία είναι γνω­στή και δεν είναι κα­θό­λου αθώα όπως ακού­γε­ται. Τα μο­νο­πώ­λια προ­χω­ρούν όμως στην κα­τα­σκευή ρο­μπότ εξο­λο­θρευ­τών που θα έχουν δική τους πρω­το­βου­λία στην επι­λο­γή των στό­χων ανά­λο­γα με τον προ­γραμ­μα­τι­σμό που θα έχει προη­γη­θεί.
Οι δο­λο­φο­νί­ες από από­στα­ση γί­νο­νται και σή­με­ρα με τα drones των Αμε­ρι­κά­νων στο Αφ­γα­νι­στάν, στο Πα­κι­στάν, στο Ιράκ και στην Συρία από τα στοι­χεία που έχου­με. Κά­ποιος όμως πα­τά­ει το κου­μπί, χι­λιά­δες χι­λιό­με­τρα μα­κριά και σκο­τώ­νει σκιές, βλέ­πει το απο­τέ­λε­σμα στην οθόνη και στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα παύει να είναι άν­θρω­πος μην βλέ­πο­ντας και νοιώ­θο­ντας, το αίμα, τον πόνο στα πρό­σω­πα των αν­θρώ­πων που είναι και γυ­ναί­κες και παι­διά. Εξα­κο­λου­θεί όμως να έχει την ευ­θύ­νη.
Αυ­το­νο­μία στην από­φα­ση δο­λο­φο­νί­ας

Με τα ρο­μπότ με την τε­χνη­τή νοη­μο­σύ­νη όμως, ο αλ­γό­ριθ­μος είναι που απο­φα­σί­ζει ποιός θα πε­θά­νει και πα­τά­ει την σκαν­δά­λη σύμ­φω­να πάντα με τον αρ­χι­κό σχε­δια­σμό του.
Μπο­ρούν να προ­γραμ­μα­τί­σουν την ανά­πτυ­ξη της τε­χνη­τής νοη­μο­σύ­νης των Ρο­μπότ δο­λο­φό­νων ώστε να εξο­λο­θρεύ­ει αυ­τούς που απει­λούν την εξου­σία τους. Άλλοι πα­ρά­με­τροι προ­γραμ­μα­τι­σμού μπο­ρεί να είναι η φυλή, η θρη­σκεία, το χρώμα και ότι άλλο σκε­φτεί η νο­ση­ρή και επι­κίν­δυ­νη πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που πλά­θουν.

Κα­τα­δί­κη και από την Κούβα

Οι αντί­θε­τοι στην ανά­πτυ­ξη αυτών των δο­λο­φο­νι­κών μη­χα­νών είναι πολ­λοί. Ήδη 26 χώρες, με­τα­ξύ των οποί­ων και η Κούβα με πρό­τα­ση ψη­φί­σμα­τος στον ΟΗΕ ζη­τούν να έρθει για ψή­φι­ση η απα­γό­ρευ­ση της ανά­πτυ­ξής τους. Ο ΓΓ του ΟΗΕ χα­ρα­κτη­ρί­ζει «ανη­θι­κη πράξη» την ανά­πτυ­ξη των όπλων και τον Σε­πτέμ­βριο το Ευ­ρω­παι­κό κοι­νο­βού­λιο ψή­φι­σε για την απα­γο­ρευ­σή τους.
Οι ΗΠΑ, Ρωσία, Αγ­γλία, Ισ­ρα­ήλ, μπλο­κά­ρουν τα σχέ­δια ψη­φί­σμα­τος στον ΟΗΕ και ήδη έχουν προ­χω­ρή­σει με τις πρό­δρο­μες κα­τα­σκευ­ές όπως οπλι­σμέ­νων μη επαν­δρω­μέ­νων αε­ρο­σκα­φών.
Τον Αύ­γου­στο 100 γνω­στοί επι­στή­μο­νες στον κλάδο της τε­χνη­τής νοη­μο­σύ­νης για ει­ρη­νι­κούς σκο­πούς με ανα­κοι­νω­σή τους ζη­τούν την κα­τα­δί­κη της χρη­σι­μο­ποι­ή­σης της για στρα­τιω­τι­κούς σκο­πούς και την απα­γό­ρευ­ση κα­τα­σκευ­ής των αυ­τό­νο­μων δο­λο­φο­νι­κών μη­χα­νών.

Πό­λε­μος αντα­γω­νι­στών

Ο Terminator, με τον Arnold Schwarzenegger στον ρόλο, είναι ήδη εδώ. Τότε είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί και ανα­πτύ­ξει τε­χνη­τή νοη­μο­σύ­νη για να προ­στα­τεύ­σει αυ­τούς που θα διαιώ­νι­ζαν τους «κα­λούς» και θα εξο­λό­θρευαν τους «κα­κούς». Κα­νείς δεν ξέρει, σε αντί­θε­ση με τον Σβαρ­τσε­νέ­γκερ ποιούς θέ­λουν σή­με­ρα να προ­στα­τεύ­σουν και ποιούς να εξο­λο­θρέ­υ­σουν. Η λο­γι­κή της ση­με­ρι­νής κα­τά­στα­σης πραγ­μά­των μας οδη­γεί στο συ­μπέ­ρα­σμα ότι θέ­λουν να εξο­λο­θρεύ­σουν τα αντί­πα­λα μο­νο­πώ­λια και μαζί με αυτά και τους λαούς.
Θα ανα­ρω­τη­θεί κα­νείς, μα με τόσα όπλα που ήδη υπάρ­χουν, συμ­βα­τι­κά, χη­μι­κά, θα­να­τη­φό­ρων αε­ρί­ων και μι­κρο­βί­ων αλλά και ατο­μι­κά, τι είναι αυτό που ωθεί τον ιμπε­ρια­λι­σμό να εφευ­ρί­σκει και­νούρ­για κα­τα­στρο­φι­κά και δο­λο­φο­νι­κά ενά­ντια στην αν­θρω­πό­τη­τα όπλα;
Η πρώτη σκέψη είναι για να απο­κτή­σει υπε­ρο­πλία ακόμη και για την πε­ρί­πτω­ση ει­ρή­νης με το όπλο στον κρό­τα­φο του αντα­γω­νι­στή και να σπεί­ρει τον τρόμο στους λαούς για να πα­ρα­μεί­νουν «καλοί».
Μια δεύ­τε­ρη είναι πως σή­με­ρα δεν μπο­ρεί ακόμη να προ­γραμ­μα­τί­σει όπλα που θα σκο­τώ­νουν τους «κα­κούς» επει­δή αντι­δρούν, αντι­στέ­κο­νται και πα­λεύ­ουν ενά­ντια στην ση­με­ρι­νή σα­πί­λα. Ένας λόγος πα­ρα­πά­νω για να προ­λά­βουν οι λαοί να μα­ταιώ­σουν μια για πάντα τα σχέ­διά τους


 Πάνος Αλε­πλιώ­της
Δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος Πυ­λαί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης 87/90 και 99/2002. Αντι­δή­μαρ­χος Πυ­λαί­ας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Ερ­γά­στη­κε σαν γε­ω­λό­γος, πε­ρι­βαλ­λο­ντο­λό­γος και χω­ρο­τά­κτης στην Ελ­λά­δα και στην Σου­η­δία

Πηγή: https://atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.