Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΑΓΙΑ ΦΕΒΡΩΝΙΑ - ΑΓΙΟΙ ΟΡΕΝΤΙΟΣ, ΕΡΩΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΛΟΓΓΙΝΟΣ, ΦΑΡΝΑΚΙΟΣ, ΦΙΡΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΦΙΡΜΟΣ!

ΑΓΙΑ ΦΕΒΡΩΝΙΑ


Μάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας, η μνήμη της οποίας τιμάται στις 25 Ιουνίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν το όνομα Φεβρωνία.
Η Φεβρωνία ήταν περιζήτητη νύμφη για την ομορφιά της, αλλά σε ηλικία 17 ετών επέλεξε το δρόμο της άσκησης και της εγκράτειας στο μοναστήρι όπου ηγουμένη ήταν η θεία της Βρυένη. Γρήγορα και παρά το νεαρό της ηλικίας της, προσαρμόσθηκε στους δύσκολους κανόνες της μοναχικής ζωής, βρίσκοντας παράλληλα και χρόνο για να μελετά και εμβαθύνει στις Θείες Γραφές. Έγινε δε υπόδειγμα ανάμεσα στις άλλες μοναχές για τη σύνεση, το ζήλο της, την προθυμία της και το ταπεινό της φρόνημα.

🕂🕂🕂🕂🕂🕂

ΑΓΙΟΙ ΟΡΕΝΤΙΟΣ, ΕΡΩΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΛΟΓΓΙΝΟΣ, ΦΑΡΝΑΚΙΟΣ, ΦΙΡΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΦΙΡΜΟΣ


Μάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας, η μνήμη των οποίων τιμάται στις 25 Ιουνίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν τα ονόματα, Έρως και Λογγίνος.
Ο Ορέντιος και οι αδελφοί του Έρως, Κυριακός, Λογγίνος, Φαρνάκιος, Φιρμίνος και Φίρμος υπηρετούσαν στη Θράκη, στο στρατό του Διοκλητιανού (285-305).
Κατά την επανάσταση των Σκυθών, ο Ορέντιος κατόρθωσε να κατανικήσει και να εξοντώσει τον αρχηγό τους Μαρμαρώθ, γι’ αυτό και τιμήθηκε από τον Μαξιμιανό (286-305).
Ως χριστιανός, όμως, καταδικάστηκε μαζί με τους αδελφούς του σε εξορία στη χώρα των Αβασγών. Αναγκαζόμενοι να πορεύονται αδιακόπως, πέθαναν άπαντες από τις κακουχίες.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/biographies/1340

© SanSimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.