Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ''ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ''

Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
Θάνος Θεοχάρης - Δημήτρης Αγγελόπουλος
Ηχηρά μηνύματα, προς κάθε κατεύθυνση, έστειλε και η 3η συνάντηση στο πλαίσιο του ‘‘κύκλου συναντήσεων νεολαίας’’, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 23.3.2014, στο ξενοδοχείο ''ΜΑΝΤΑΣ'', στο Λουτράκι.

Μηνύματα που σκιαγραφούν την προσωπικότητα των νέων μας και αποτυπώνουν την αγωνία τους, τόσο για το μέλλον όλου του Δήμου μας όσο και των ιδίων. Μια συγκέντρωση, ένα ακόμη σταθερό βήμα και όχι βήμα μετέωρου πελαργού, προς τα εμπρός, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την προσέλευση της νεολαίας, αποδεικνύοντας με τη συμμετοχή της ότι δεν επιθυμεί πλέον να κάνει την πάπια αλλά να διεκδικήσει ότι της ανήκει και δικαιούται. Ταυτόχρονα έκανε σαφές πως ο κύκλος συναντήσεων της νεολαίας συνιστά ‘‘δεξαμενή σκέψης’’ και όχι δεξαμενή άντλησης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και ότι η νεολαία θα συνεχίσει τις δράσεις της και μετά τις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου, λειτουργώντας ως μοχλός πίεσης στη νέα δημοτική αρχή.
                     Ζάχος Αγγιστριώτης-Δημήτρης Αγγελόπουλος

Χθες βράδυ ένιωσα ότι η νεολαία μας αντιλαμβάνεται πως το κατεστημένο προσπαθεί να την συμπιέσει, να την απονευρώσει και να την παραμορφώσει, πως έχει πλέον εντοπίσει τ΄ανομήματα των μεγαλυτέρων που την έχουν αρρωστήσει, πως έχει αποκαλύψει οργισμένη τη φθορά των θεσμών, την αδράνεια του πολιτισμού και την υποκρισία της κοινωνίας. Γι΄αυτό και αποσυντονισμένη αιωρείται πάνω από το τρομερό κενό που γεννά η απουσία μιας πίστης και επιδιώκει συγκεκριμένο προσανατολισμό με τη δική της πυξίδα.
                                                                 
Τα θέματα, σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Δήμου μας, που περιελάμβανε η ανακοίνωση της 3ης συνάντησης, αναγνώσθηκαν από τον κ. Θάνο Θεοχάρη και τέθηκαν προς συζήτηση. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις τριών εκ των διοργανωτών των συναντήσεων, των κ.κ. Ζαχαρία Αγγιστριώτη, Θάνου Θεοχάρη και Δημήτρη Θυμή, καθώς και δημοτών που ζήτησαν και έλαβαν το λόγο.
Σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, ανεξαρτήτως ηλικιακής κατηγορίας, να θέσουν τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους γιατί οι συναντήσεις αυτές είναι ανοιχτές σε όλους και όποιος ενδιαφέρεται και επιθυμεί να προσέλθει, σεβόμενος τους κανόνες του διαλόγου, είναι καλοδεχούμενος.
Τόσο οι ομιλητές της ομάδας με τις τοποθετήσεις τους όσο και ο συντονιστής της συνάντησης κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, με τις παρεμβάσεις του και τις απαραίτητες διευκρινίσεις του, επιβεβαίωσαν την πρόθεση των διοργανωτών να τηρήσουν πιστά τις αποφάσεις τους για απαρέγκλιτη εφαρμογή των αρχών που τους διέπουν και των κανόνων του διαλόγου, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού.
Δημήτρης Θυμής-Δημήτρης Αγγελόπουλος
Εκ μέρους των δημοτών-συμμετεχόντων έλαβαν το λόγο η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Εβίτα Κούτμου, η κ. Μαρία Λάμπρου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Δέδες, ο κ. Γιώργος Μαρίνης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης και Συμποσίου του  Νομού Κορινθίας κ. Χρήστος Ντούσικος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ. κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Τάσος Ροντζώκος και Γιάννης Γιωτάκης, καθώς και ο υπογράφων.
                                                              
Από τον κατάλογο των θεμάτων, που είχε καταρτιστεί κατά την πρώτη συνάντηση, μετά από τοποθετήσεις και προτάσεις των νέων μας, θίχτηκαν, μεταξύ των άλλων, προβλήματα όπως οι αδέσποτοι σκύλοι, ο υδροφόρος ορίζοντας και κατ΄επέκταση η αξιοποίηση του νερού Λουτρακίου, η αξιοποίηση του πάρκου της δεξαμενής, οι εξελίξεις στο Καζίνο, η έλλειψη αστυνόμευσης γενικότερα και ειδικότερα το πρόβλημα των ναρκωτικών, το ενδεχόμενο κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, οι κοινωνικές δομές του δήμου μας, το νεκροταφείο, το λαογραφικό μουσείο.

Ακόμη επισημάνθηκε, από τους δημότες-ομιλητές, η αναγκαιότητα ιεράρχησης των προβλημάτων και των ελλείψεων που έχουν καταγραφεί και η συζήτηση των κυριοτέρων εξ αυτών με όλους τους υποψηφίους δημάρχους, καθώς και η καθολική συμμετοχή, ως ομιλητών, όλων των νέων που συμμετέχουν στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων νεολαίας.
Επιπλέον ο κ. Ντούσικος έκανε αναφορά στο πρόγραμμα ‘‘ΠΑΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑ’’, σύμφωνα με το οποίο οι επισκέπτες συγκεκριμένων καταστημάτων του Λουτρακίου με το ειδικό σήμα «διόδια τέλος», σε κάθε λογαριασμό θα παίρνουν μετρητά πίσω. Ένα πρόγραμμα που θεωρώ πως πρέπει να προβληθεί και να υποστηριχθεί απ΄όλους τους επαγγελματίες του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.