Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!

 Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές τoυ πανεπιστημίου της Μινεσσότα, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα το τρέξιμο είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση του στρες...
Τρέξτε για να μείνετε μακριά από το άγχος! Αυτό συμβουλεύουν Αμερικανοί επιστήμονες… Είναι γνωστό πως η φυσική δραστηριότητα έχει θετική επίδραση τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα, καθώς αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση του εγκεφάλου, συνεπώς μας χαλαρώνει και διώχνει το άγχος.
Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από ιατρούς της Mayo Clinic, οι οποίοι μελέτησαν τη συμπεριφορά 1.142 ποντικιών.
Οι ερευνητές χώρισαν τα τρωκτικά σε δύο ισάριθμες ομάδες: τα 571 ποντίκια της μιας ομάδας έτρεχαν και ήταν δραστήρια, ενώ της άλλης ομάδας ήταν οκνηρά. Στη συνέχεια, υπέβαλαν τα ποντίκια σε μια σειρά δοκιμασιών, δημιουργώντας ένα αγχωτικό, για αυτά, περιβάλλον, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα.
Διαπίστωσαν πως στα «δραστήρια» ποντίκια τα επίπεδα άγχους ήταν αισθητά χαμηλότερα από εκείνα των «οκνηρών» ποντικιών. Όπως αποδείχθηκε, όταν τα ποντίκια είναι δραστήρια ενεργοποιούνται οι καταπραϋντικοί νευρώνες του εγκεφάλου που έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν το άγχος και τη νευρικότητα και, κατά συνέπεια, όταν τα τρωκτικά εκτίθενται σε κάποιο στρεσογόνο παράγοντα, αυτοί οι νευρώνες τα ηρεμούν!
Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε το άγχος να σας κυριεύει πάρτε μια βαθιά ανάσα, φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και… βάλτε το στα πόδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.