Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!

                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Φίλες και Φίλοι, 

Η πρώτη συνάντηση του «Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας» για το μέλλον του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 23/2/2014, στο Ξενοδοχείο ΜΑΝΤΑΣ στις 18.30. 

Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο τώρα, να μεταφερθεί το κυρίως θέμα της προεκλογικής συζήτησης, από την ανάδειξη των υποψηφίων Δημάρχων και τη μεταγραφολογία ή την εύρεση νέων Δημοτικών Συμβούλων, στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Επιλέξαμε αυτή τη διαδικασία, καθώς επιθυμούμε να μη συνδεθεί η κίνηση αυτή με οποιονδήποτε υποψήφιο ή πολιτικό κόμμα. Μόνος στόχος είναι να δώσουμε βήμα ελεύθερης έκφρασης σε κάθε δημότη, μακριά από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα. 

Όπως διατυπώσαμε και στην αρχική μας ανακοίνωση, καλούμε να συμμετάσχουν όλους τους νέους και τις νέες του Δήμου. Με τον όρο νέος δεν προσδιορίζουμε κατά ανάγκη την ηλικιακή ομάδα, αλλά όσους έχουν νέες αντιλήψεις, ιδέες και ανατρεπτικό τρόπο σκέψης. Όσους θεωρούν αναγκαία την αλλαγή στα περισσότερα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου και αναζητούν ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων των πολιτών. 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους. Από την πρώτη συνάντηση θα προκύψει η θεματολογία του διαλόγου, που θα ακολουθήσει. Στις συναντήσεις θα τηρούνται πρακτικά, οπότε όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους και γραπτώς. 

Τονίζουμε ότι στην πρώτη συνάντηση, καλούνται όλοι για να θέσουν τα θέματα που πιστεύουν ότι πρέπει να συζητηθούν και τίποτα παραπάνω. Στην πορεία θα υπάρχει αρκετός χρόνος, ώστε ο καθένας να προβάλλει και να αναλύσει τις σκέψεις και τις απόψεις του. Σας επισημαίνουμε ότι στη διαδικασία των τοποθετήσεων, θα δίνεται προτεραιότητα στους νέους. 

Δεν θα αποστείλουμε προσκλήσεις σε θεσμικούς παράγοντες, φορείς, συλλόγους, υποψήφιους κλπ. Οι συναντήσεις μας είναι ανοιχτές σε όλους και όποιος ενδιαφέρεται και επιθυμεί να προσέλθει, σεβόμενος τους κανόνες του διαλόγου, είναι καλοδεχούμενος. 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ 

Οι τοποθετήσεις θα διεξαχθούν σε δύο κύκλους. Η χρονική διάρκεια των τοποθετήσεων του πρώτου κύκλου θα είναι το ανώτερο 6 λεπτά και του δευτέρου κύκλου το ανώτερο 4 λεπτά. Το χρονοδιάγραμμα θα τηρείται αυστηρά. 

Δεν επιτρέπονται: 

· Οι αναφορές, η κριτική και οι επιθέσεις σε πρόσωπα-ονόματα. 

· Οι εντάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, οι λεκτικές διαμάχες, οι ύβρεις και οι προσωπικές κόντρες. 

· Η πολιτική προπαγάνδα υπέρ ή κατά δημοτικών συνδυασμών και πολιτικών κομμάτων. 

· Η διακοπή του ομιλούντος, από τη στιγμή που δεν παραβιάζει τους παραπάνω κανόνες του διαλόγου. 

Ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη δράση της νεολαίας, θα αναδειχθεί σε έναν ώριμο κύκλο συναντήσεων, που θα λειτουργήσει ως πεδίο ουσιαστικού διαλόγου, πολιτικού πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης, για τα δημοτικά δρώμενα. Παρακαλούμε θερμά όσους προσέλθουν, να σεβασθούν τους κανόνες του διαλόγου και να μη μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Πρέπει όλοι να αποδείξουμε με τη συμπεριφορά και τη στάση μας, ότι θέλουμε και αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο. 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βασίλη Μαντά για την φιλοξενία. 




Οι Διοργανωτές των Συναντήσεων: 

· Ζαχαρίας Αγγιστριώτης 

· Παναγιώτης Αντώνακας

· Έλενα Βακουφτσή

· Μηνάς Γκίκας

· Θάνος Θεοχάρης

· Φαίη Θυμή

· Ιωάννης Καπνιστής

· Δημήτρης Θυμής

· Βασίλης Κατσαμάκης

· Χαράλαμπος Μαρινάκης

· Δημήτρης Μπίμπος

· Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς

ü ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

ü ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ü ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ü ΕΝΟΤΗΤΑ

ü ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ü ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ü ΛΥΣΕΙΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.