Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ...Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!

  Άρθρο του δημοσιογράφου κ. Νίκου Νικολόπουλου
                                        
Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά! Η καλύτερη εποχή του χρόνου για τους περισσότερους απο εμάς! Γέμισε χρώματα και αρώματα η φύση και αν έχετε προσέξει η διάθεση αλλάζει προς το καλύτερο.
Ωραία όλα αυτά αλλά θέλεις κάτι να μας πεις; Ναι πατριώτες, ναι Έλληνες, θέλω να βγάλω πάνω στο λευκό χαρτί το θυμό μου για κάποιους κουλτουριάρηδες που τους πήρε το «ποτάμι» τα μυαλά και καταφέρονται επι δικαίων και αδίκων.
Τα τελευταία χρόνια παραμονές πάντα Εθνικών εορτών κάποια «φωτεινοί» εγκέφαλοι που θέλουν να λέγονται Ελληνες π.χ. Ρεπούση και προσφάτως προκύψας ο Νίκος Δήμου με δηλώσεις τους πληγώνουν τις ψυχές μας και ιδιαιτέρως παιδικές αθώες ψυχές που πλάθονται με τα ιδανικά ενός λαού που στη μακρόχρονη ιστορία του έγραψε με το αίμα του χιλιάδες σελίδες δόξας.
Σίγουρα η ιστορία κάθε λαού έχει και τα σκοτεινά σημεία της. Πόσο μάλλον των Ελλήνων που στη μακρόχρονη πορεία της έχει και λάθη και κενά. Ομως αλητείες του τύπου «οι Μικρασιάτες ήρθαν εκδρομή στην πατρίδα και οι Τούρκοι τους αποχαιρετούσαν με συγκίνηση στην προκυμαία» είναι απο τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες αλητείες που ακούστηκαν ποτέ απο μικρόψυχα χείλη.
                                                        
Και ερχόμαστε στο πιο πρόσφατο που έκπληκτοι διαβάσαμε και ακούσαμε απο έναν ακόμη ψευτοκουλτουριάρη του Κολωνακίου: «Ο Κολοκοτρώνης ήταν φονιάς». Σκότωσε αυτούς που για 4 αιώνες βίαζαν, έκλεβαν, αλοίωναν καθημερινά ό,τι Ελληνικό υπήρχε. Ναι, σίγουρα υπήρχαν και τότε «Νενέκοι», «Εφιάλτες» και πάει λέγοντας που ντύθηκαν με τούρκικες φορεσιές για να τα πάρουν χοντρά. Δυστυχώς πάντα υπήρχαν προδότες... εδώ πούλησαν τον Χριστό.
Ερχεται λοιπόν ο κάποιος Δήμου, την ώρα που πίνει το καπουτσίνο του στο Κολωνάκι έχοντας γύρω του καμιά δεκαριά κοπρίτες και καταφέρεται κατά του μεγαλύτερου ήρωα της Ελληνικής ιστορίας - ενός ημίθεου για τα δεδομένα της εποχής και όχι μόνο. Γεννημένος και μεγαλωμένος και αυτός και η οικογένειά του κάτω απο τον Τουρκικό ζυγό, αλλά και προδωμένος απο τους τότε ξεφτιλοκουλτουριάρηδες. Γύρω του έβλεπε δυστυχία, πείνα, βιασμούς. Λογικό να σκληρύνει ο κάθε Έλληνας πόσο μάλλον ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης.
Και τι ζητάει ο Δήμου απ’τον στρατηγό; Μόλις καταλάβει την Τριπολιτσά να στρώσει κόκκινα χαλιά, να αγκαλιαστεί με τους δολοφόνους της πατρίδας του που επι 400 χρόνια να βάλει λεωφορεία και να τους μεταφέρει στην Τουρκία... Μάλιστα έκανε ένα μεγάλο λάθος και δεν είχε προβλέψει Κύριε Δήμου στον δρόμο να τους προσφέρουν τόστ και καπουτσίνο... Με τέτοιες παπαριές Κύριε εκπρόσωπε του «ποταμιού» μόνο χάος θέλετε να προκαλέσετε στον Ελληνικό λαό.
Σίγουρα για να είμαι ευγενής - αν και δεν το αξίζετε - θα δεχθώ ότι έγιναν και κάποιες υπερβολές. Για φανταστείτε όμως ότι εσείς θυμώνετε όταν στην πλατεία κάποιοι ομοϊδεάτες σας έχουν απλά άλλη άποψη απο εσάς. Ελάτε λοιπόν στην θέση του Θοδωρή που απ’την ώρα που γεννήθηκε έβλεπε τον λαό μας να βασανίζεται, έβλεπε προδόταρους να τον πουλάνε, έβλεπε ξένους να τον δουλεύουν και εσείς και οι όμοιοί σας ζητάτε ευγένειες... Ντροπή Κύριε Δήμου... Για μένα αλλά και για όλους τους Ελληνες ό,τι και να κάνετε η ιστορία δεν αλλάζει. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να μας τελειώσουν και δεν τα κατάφεραν. Πολλές φορές το ίδιο έπραξαν και πολλοί άλλοι μεταξύ αυτών και κάποιοι που κατοικούσαν στην Τριπολιτσά της εποχής. Και μιά και απέτυχαν όλοι έρχεστε εσείς ως σημαιοφόρος ανθελλήνων να ολοκληρώσετε τα σχέδιά τους.
Κύριε Δήμου το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η ιστορία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα. Και επειδή οι Ελληνες...τελικά δεν ξεχνούν είμαι σίγουρος ότι το δικό σας το «ποτάμι» θα γίνει ξεροπόταμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.