Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ''ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ'' ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλες και Φίλοι,

Η δεύτερη συνάντηση του «Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας» για το μέλλον του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 9/3/2014, στο Ξενοδοχείο ΜΑΝΤΑΣ στις 18.30. Η θεματική της ενότητα, η οποία προέκυψε από το διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων της πρώτης συνάντησης, είναι η Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου. 

Όπως έχουμε επαναδιατυπώσει στις ανακοινώσεις μας, καλούμε να συμμετάσχουν όλους τους νέους και τις νέες του Δήμου. Με τον όρο νέος δεν προσδιορίζουμε κατά ανάγκη την ηλικιακή ομάδα, αλλά όσους έχουν νέες αντιλήψεις, ιδέες και ανατρεπτικό τρόπο σκέψης. Όσους θεωρούν αναγκαία την αλλαγή στα περισσότερα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου και αναζητούν ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων των πολιτών. 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους, σύμφωνα με τους κανόνες του διαλόγου. Στις συναντήσεις θα τηρούνται πρακτικά, οπότε όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους και γραπτώς. 

Τονίζουμε ότι στη δεύτερη συνάντηση, καλούνται όλοι για να τοποθετηθούν σχετικά με το θέμα της Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου και τίποτα παραπάνω. Επισημαίνουμε ότι στη διαδικασία των τοποθετήσεων, θα δίνεται προτεραιότητα στους νέους. 

Δεν θα αποστείλουμε προσκλήσεις σε θεσμικούς παράγοντες, φορείς, συλλόγους, υποψήφιους κλπ. Οι συναντήσεις μας είναι ανοιχτές σε όλους και όποιος ενδιαφέρεται και επιθυμεί να προσέλθει, σεβόμενος τους κανόνες του διαλόγου, είναι καλοδεχούμενος. 

H ελπίδα μπορεί να ξαναγεννηθεί σε όλους, μέσα από τη συμμετοχή, την ενημέρωση, τον πολιτικό πολιτισμό και την γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας στα δημοτικά δρώμενα. O τόπος χρειάζεται ενότητα και όραμα, για να βγει από το τέλμα. Είναι απαραίτητο τώρα, να μεταφερθεί το κυρίως θέμα της προεκλογικής συζήτησης, από την ανάδειξη των υποψηφίων Δημάρχων και τη μεταγραφολογία ή την εύρεση νέων Δημοτικών Συμβούλων, στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ 

Οι τοποθετήσεις θα διεξαχθούν σε δύο κύκλους. Η χρονική διάρκεια των τοποθετήσεων του πρώτου κύκλου θα είναι το ανώτερο 5 λεπτά και του δευτέρου κύκλου το ανώτερο 3 λεπτά. Το χρονοδιάγραμμα θα τηρείται αυστηρά. 

Δεν επιτρέπονται: 

·Οι αναφορές, η κριτική και οι επιθέσεις σε πρόσωπα-ονόματα. 

·Οι εντάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, οι λεκτικές διαμάχες, οι ύβρεις και οι προσωπικές κόντρες. 

·Η πολιτική προπαγάνδα υπέρ ή κατά δημοτικών συνδυασμών και πολιτικών κομμάτων. 

·Η διακοπή του ομιλούντος, από τη στιγμή που δεν παραβιάζει τους παραπάνω κανόνες του διαλόγου. 

Σας παραθέτουμε αναλυτικά τα θέματα που τέθηκαν στην πρώτη συνάντηση σχετικά με την Τουριστική Ανάπτυξη: 

•Τουριστική ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές του Δήμου (Άγιοι Θεόδωροι, Περαχώρα, Ίσθμια, Πίσια, Σχίνος, κλπ). 

•Αναβάθμιση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών (εστίαση, διαμονή) ανταγωνιστικότητα, προβολή. 

•Δημιουργία σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. 

•Διαφημιστική προβολή Δήμου. 

•Κατασκευή και συντήρηση περιφερειακών δρόμων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και του φυσικού πλούτου της περιοχής (π.χ. Μυλοκοπή, Σκαλωσιά, Βουλιαγμένη, Στραβά-Σχίνος-Αλεποχώρι). 

•Δημιουργία δρομολογίων ΚΤΕΛ κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, προς τους κεντρικούς αρχαιολογικούς χώρους (π.χ. Ηραίον), για τη μεταφορά των επισκεπτών. 

•Προώθηση ιατρικού, αθλητικού, θρησκευτικού, συνεδριακού, πολιτιστικού τουρισμού. 

•Ανασφάλιστη εργασία στις τουριστικές επιχειρήσεις. 

•Η μαρίνα ως πόλος τουριστικής ανάπτυξης. 

•Αξιοποίηση της περιοχής του Ισθμού. 

•Η πολιτική μεταφορικών μέσων του Δήμου και οι επιδράσεις της στον Τουρισμό (έλευση προαστιακού, μεταφορά ΚΤΕΛ). 

•Το πλήγμα στην τουριστική κίνηση της περιοχής, από την πρόσφατη αύξηση των διοδίων. Κινητοποιήσεις-αντιδράσεις. 

•Αλλαγή χαρακτήρα, σχεδιασμού και λειτουργίας Καρναβαλιού. 

Ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη δράση της νεολαίας, θα αναδειχθεί σε έναν ώριμο κύκλο συναντήσεων, που θα λειτουργήσει ως πεδίο ουσιαστικού διαλόγου, πολιτικού πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης, για τα δημοτικά δρώμενα. Παρακαλούμε θερμά όσους προσέλθουν, να σεβασθούν τους κανόνες του διαλόγου και να μη μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Πρέπει όλοι να αποδείξουμε με τη συμπεριφορά και τη στάση μας, ότι θέλουμε και αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο. 



Οι Διοργανωτές των Συναντήσεων: 

· Ζαχαρίας Αγγιστριώτης 

· Παναγιώτης Αντώνακας

· Έλενα Βακουφτσή

· Μηνάς Γκίκας

· Θάνος Θεοχάρης

· Φαίη Θυμή

· Ιωάννης Καπνιστής

· Δημήτρης Θυμής

· Βασίλης Κατσαμάκης

· Χαράλαμπος Μαρινάκης

· Δημήτρης Μπίμπος

· Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.