Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΤΗΣΗ ΜΕ 162 ΑΤΟΜΑ!

   Τεράστια έρευνα στη θάλασσα μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης βρίσκεται σε εξέλιξη για αεροσκάφος της μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia που εξαφανίστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής με 162 επιβαίνοντες. Η επαφή χάθηκε 42 λεπτά μετά την απογείωση. Το αεροσκάφος φέρεται να είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία του λόγω του καιρού πριν χαθεί η επαφή μαζί του, περίπου 42 λεπτά μετά την απογείωση. Δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.


Στο αεροσκάφος, τύπου Airbus Α320-200, επέβαιναν 155 επιβάτες (εκ των οποίων 16 παιδιά και ένα βρέφος), και επταμελές πλήρωμα. Η συντριπτική πλειονότητα των επιβαίνοντων είναι Ινδονήσιοι.
Η πτήση QZ8501 είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης στις 08:30 τοπική ώρα. Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε περίπου 42 λεπτά μετά την απογείωση, όπως ανέφερε η αεροπορική εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
Λίγο νωρίτερα, ο πιλότος είχε ζητήσει να στρίψει αριστερά και να ανέβει σε μεγαλύτερο υψόμετρο για να αποφύγει τα σύννεφα.
Ανήσυχοι συγγενείς έχουν συγκεντρωθεί και στα δύο αεροδρόμια, περιμένοντας ενημέρωση για την τύχη του αεροσκάφους.
Eκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας ανέφερε πως «η Τζακάρτα έχασε τον έλεγχο με το αεροπλάνο μεταξύ Σουραμπάγιας και Σιγκαπούρης στις 07:55 τοπική ώρα».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, «200 ναυτικά μίλια (περί τα 350 χλμ). νοτιοανατολικά της μεθορίου μεταξύ των Περιοχών Πληροφόρησης Πτήσεων της Τζακάρτας και της Σιγκαπούρης».
Η AirAsia ανακοίνωσε ότι επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. «Επί του παρόντος δυστυχώς δεν έχουμε καμιά πληροφορία για την κατάσταση των επιβατών και των μελών του πληρώματος» αναφέρει.
Πηγή: axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.