Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, στο διάγγελμά του αμέσως μετά το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας στην Βουλή κατά την οποία 168 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα και 132 παρών.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε: « Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλέξει Πρόεδρο η σημερινή Βουλή. Και για να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές, που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους και που δεν τις θέλει η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές άκουσαν τη φωνή της συνείδησής τους, τη φωνή της λογικής και του Εθνικού συμφέροντος: Και ψήφισαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Τους ευχαριστώ όλους. Δυστυχώς, μια μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη Χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όλοι όσοι καταψήφισαν φέρνουν ακέραιη την ευθύνη για μιαν εξέλιξη που δεν την ήθελε η Ελληνική κοινωνία.
Αυτό που δεν έκανε η Βουλή, είναι τώρα η ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός! Να διώξει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει στη Χώρα τη σταθερότητα. Να μείνουμε στη σταθερή πορεία δηλαδή των μεταρρυθμίσεων και να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια».
Μόλις έγινε η ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ξεκίνησε φραστική επίθεση από την πλευρά των χρυσαυγιτών βουλευτών, οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν και να φτύνουν τον Στάθη Μπούκουρα και να φωνάζουν προς την κυβέρνηση «Τελειώσατε», «Ο Σαμαράς θα πάει φυλακή».

Δήλωση Σταύρου Δήμα
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας της Ελλάδας Σταύρος Δήμας είπε ότι περίμενε το αποτέλεσμα και ότι παραμένει ψύχραιμος. «Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδος. Ίσως πολύ πιο κρίσιμες από ό,τι η οξύτητα του δημόσιου λόγου επέτρεψε στην κοινή γνώμη να αντιληφθεί» δήλωσε ο κ. Δήμας.
Όλες, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, πρόσθεσε, έχουν, τώρα, υπέρτατο χρέος να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα, με υπευθυνότητα και με πρόθεση συναίνεσης τις πραγματικές οικονομικές και διεθνοπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι αυτό που μας ενώνει είναι υψηλότερο, ισχυρότερο και διαρκέστερο, από οτιδήποτε άλλο. Είναι η Ελλάδα».
Ο κ. Δήμας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους βουλευτές που τον ψήφισαν, οι οποίοι «αποτελούν καθαρή πλειοψηφία της εθνικής Αντιπροσωπείας, παρότι δεν συμπληρώθηκε ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 180», καθώς και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο που πρότειναν την υποψηφιότητά του.
Υπογράμμισε ότι παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα με την προσφυγή στις κάλπες και πως το πολιτικό σύστημα μαζί με τον ελληνικό λαό οφείλει να εξασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και του κράτους δικαίου, μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.