Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON-ΑΘΗΝΑ!




Φεστιβάλ
Εθελοντισμού & Πολιτισμού
Χωρίς Σύνορα-2014 


Kυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014,  ώρα 10:00'-22:00'
Hilton Athens 
Είσοδος Ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
· 50 εθελοντικές οργανώσεις & φορείς με περίπτερα από το φάσμα του εθελοντισμού & πολιτισμού.
· 20 εκδηλώσεις για την κοινωνία των πολιτών & τον πολιτισμό.
· κεντρική εκδήλωση φεστιβάλ 2014 αφιερωμένη στον πολιτισμό.
· γιορτινό bazaar.

Διοργάνωση:  
  • Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού Ελλάδα – E-Volunteers
  • Forum & Κοσμο-Πολιτισμός πολιτιστικός οργανισμός
Υπό την Αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Στα πλαίσια του Money Show

Διοργάνωση:

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού-Ελλάδα-Ε Volunteers Forum) δημιουργήθηκε το 2008 είναι platform για εθελοντικές οργανώσεις & εθελοντές (χωρίς συνδρομή). Προάγει την Ιδέα του Εθελοντισμού με δράσεις και συνέργειες μεταξύ οργανώσεων, φορέων, ενεργών πολιτών και Μ.Μ.Ε. Είναι μέλος στο Εuropean Council for non-profit Organisations-CEDAG με έδρα στις Βρυξέλλες και στη Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών. (www.facebook.com/E-Volunteers Forum)
Στα πλαίσια εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού 5 Δεκεμβρίου» θεσπισμένη από τα Ηνωμένα Εθνη διοργανώνει από το 2008 το «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα».
Kάθε χρόνο τον Δεκέμβριο το φεστιβάλ αφιερώνεται σε διαφορετικές ενότητες «κοινωνίας πολιτών» με κεντρικό εκθεσιακό περίπτερο και ημερίδα. Για το 2014 επιλέχθηκε ο πολιτισμός και το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΄΄Κοσμο-πολιτισμό΄΄. (www.facebook.com/ festvol.cult.gr)
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει: 50 περίπτερα εθελοντικών οργανώσεων & φορέων: που πρεσβεύουν ευρύ φάσμα του εθελοντισμού & 20 εκδηλώσεις που αφορούν: θέματα κοινωνίας πολιτών, εθελοντισμού, πολιτισμού, ευρωπαϊκά θέματα κ.α. Φιλοξενείται στο πολυσυνέδριο ΜΟΝΕΥ SHOW.
Eυχαριστούμε απο καρδιάς τις οργανώσεις, φορείς, ομιλητές και όλους τους εθελοντές που μας τιμούν και αυτή τη χρονιά.

Ο «ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» είναι πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2002. Οι σκοποί του γενικά είναι πολιτιστικοί, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί και καλλιτεχνικοί.
Ο Κοσμο-Πολιτισμός μεταξύ άλλων: α) προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό και ιδιαίτερα τον σύγχρονο πολιτισμό, β) υποστηρίζει τον Διάλογο των Πολιτισμών και τον Διαπολιτισμικό Διάλογο, γ) στοχεύει στην δια βίου μάθηση χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εκπαιδευτικά εργαλεία, δ) στηρίζει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την δημιουργία δικτύων και ε) στηρίζει με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων νέους καλλιτέχνες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Τις χρονιές 2004-2010 λειτουργούσε το Πολιτιστικό Κέντρο του Κοσμο-Πολιτισμού όπου πραγματοποιούνταν εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις, θεματικά φεστιβάλ και πολλά άλλα. Επίσης οργάνωνε κάθε καλοκαίρι το Afro-Carribean Music Festival, με μουσική και δρώμενα.
Σήμερα ο Κοσμο-Πολιτισμός αναπτύσσει νέες Δράσεις οι οποίες είναι πάντα προσανατολισμένες προς την κοινωνία. Οργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις με πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό περιεχόμενο καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια, αναπτύσσει προγράμματα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων με άλλες χώρες, συνεργάζεται με άλλους φορείς από όλη την Ελλάδα, στηρίζει καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές και κοινωνικές ομάδες.
Ο Κοσμο-Πολιτισμός είναι μέλος: We Are More – Culture Action Europe, Platform for Intercultural Dialogue, ENAR και ιδρυτικό μέλος του ENAR Foundation. Στην Ελλάδα είναι Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδας - OEMKOE και μέλος του Athens Fringe Network. 



Εθελοντισμός
&
Πολιτισμός

Γίνε μέρος της δράσης!


Πρόγραμμα 20 εκδηλώσεων
Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού Χωρίς Σύνορα-2014
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 10.00-22.00 Ηilton-Athens
Κεντρική εκδήλωση Φεστιβάλ 2014 αφιερωμένη στον πολιτισμό

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΡΑΤΩ Β
18.00-20.00 - Δίκτυο Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών.
Θέμα: Δικτυώνοντας τον πολιτισμό.
Ομιλητές: εκπρόσωποι μελών του Δικτύου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ Γ
9.30 -11.30 - ΜΚΟ PR.A.K.S.I.S.
Θέμα: Buddy System: Καινοτόμες Πράξεις Εθελοντισμού στην Ελλάδα
Ομιλητές: Εθελοντές Buddies, Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας, ΣΤΕΓΗ PLUS (+), PRAKSIS.

11.30 - 13.30 - «Θέατρο Αλκμήνη»
Θέμα: Παρουσίαση θεατρικής παράστασης «Η ‘Αμυαλη Βιολέτα» με διπλό φιλανθρωπικό σκοπό, την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση γυναικών για την πρόληψη καρκίνου του μαστού καθώς και την αποκατάσταση γυναικών με μαστεκτομή.

Χαιρετισμοί: κα Ολυμπία Χαλδαίου Μπήτρου, Πρόεδρος Δ.Σ., Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου-Αγκαλιάζω,
κα Ειρήνη Κουτελά, Γενική Διευθύντρια Συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών, "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών,
κα Μαίρη Χήναρη, Μέλος Δ.Σ. "Κ.Ε.Φ.Ι.",
κα Ανδρονίκη Γρυπάρη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Πανελλήνιας 'Ενωσης Σπανίων Παθήσεων - Π.Ε.Σ.ΠΑ,
κα Χρυσούλα Κυρκίτσου, Κοιν. Λειτουργός, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Σύμβουλος Ανάπτυξης Προγραμμάτων Home Start Eλλάς,
κα Θεανώ Μανουδάκη, Κοινωνιολόγος, Αντιπρόεδρος , «Αθηνά» ΜΚΟ Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού,
 
Ομιλητές: κ. Mανώλης Ιωνάς, Σκηνοθέτης έργου & Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θέατρο Αλκμήνη,
κ. Νεκτάριος Ντουντουλάκης, Πλαστικός & Επανορθωτικός χειρουργός - συγγραφέας έργου,
κα Σοφία Κουρτίδου, ηθοποιός - μουσικός (πρωταγωνίστρια έργου),
εκπρόσωποι, άλλων συλλόγων που στηρίζουν τη παράσταση.
Συντονίστρια: κα Ανδριάνα Μαρδάκη, Νομικός, Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού ΄΄Κοσμοπολιτισμός΄΄, συνδιοργανωτής του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού Χωρίς Σύνορα».

13.30-15.30 - Equal Society ΜΚΟ
Θέμα: Κοινωνικός απολογισμός Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Μεθoδολογία και αντίκτυπος της κοινωνικής επένδυσης.
Oμιλητές: κ. Σπύρος Φρεμεντίτης, Πρόεδρος Equal Society,
κα Φανή Δήμα, Υποψήφια Δρ. Κοινωνικής Οικονομίας,
κ. Φώτης Σπυρόπουλος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Equal Society.

15.30-17.30 - Ιωάννης Καποδίστριας ΜΚΟ
Θέμα: Η ΜΚΟ Ιωάννης Καποδίστριας μέλος της ομάδας Youth for Europe, ανακοινώνει την δημιουργία ενός ακόμα ετήσιου θεσμού, του 1ου Συμποσίου Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής.
Ομιλητές: κα Φοίβη Κουντούρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρύτρια και διευθύντρια του ReSEES, ιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής ICRE8: Διεθνές Κέντρο Έρευνας για το Περιβάλλον και την Οικονομία και την οδηγεί από τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και Senior Research Fellow στο London School of Economics & Political Science.
κ. Δρ. Aθανάσιος Δαγούμας, Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Λέκτορας Οικονομικής της Ενέργειας & των Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πειραιά,
κα Θεώνη Καρλέση, Φυσικός-MSc Φυσικής Περιβάλλοντος. Ομάδα Μελετών Κτιριακού Περιβάλλοντος. Τμήμα Φυσικής- Πανεπιστήμιο Αθηνών.
κα Μαρία Σίτη, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός (ΕΜΠ), με μεταπτυχιακό τίτλο στον Αστικό Σχεδιασμό (Uni. of Strathclyde) και υποψήφια Διδάκτωρ ΕΜΠ.

17.30-19.30-Πανελλήνια 'Ενωση Σπανίων Παθήσεων-Π.Ε.ΣΠ.Α.
Θέμα: «Γνωριμία με τις Σπάνιες Παθήσεις: Η φωνή των ασθενών».
Ομιλητές: κα Μαριάννα Λάμπρου - Αβδελοπούλου, Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.ΠΑ., «Τι είναι οι Σπάνιες Παθήσεις και το έργο της Π.Ε.Σ.ΠΑ.»,
κα Ρεβέκκα Ροδοπούλου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, «Η Φροντίδα των ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις»,
κα Μάριλη Μιγκίρου, Γονέας παιδιού με Τετρασωμία 18p, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, «Χρωμόσωμα 18: Από τη γνωμάτευση στη σχολική καθημερινότητα»,
κα Λίτσα Μάνου - Λυκάκη, Ασθενής «Η εμπειρία μου»,
κα Ευαγγελία Σταθοπούλου, MD, PhD, Ειδική Παθολόγος, «Κοινά συμπτώματα ... σπάνια νοσήματα»,
κα Χριστίνα Φώσκολου, Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων πασχόντων από Λυσοσωμικά Νοσήματα "Η Αλληλεγγύη", «Η διαδρομή με την πάθησή μου».

19.30-21.30- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων-΄΄Η Σκυτάλη΄΄, Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων εκ νεφρού, το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος –ΗΠΑΡΧω και ο Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών "ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ".
Υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοχεύσεων - Ε.Ο.Μ.
Θέμα: Παρουσίαση και βράβευση του τμήματος Αιματoλογικό και Λεμφωμάτων - Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός".
Χαιρετισμοί: εκπροσώπων Δ.Σ. των 4 Συλλόγων Μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων & ιστών.
Oμιλητές: κ. Δημήτριος Καρακάσης, Διευθυντής, Τμήμα Αιματολογικό και Λεμφωμάτων - Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» - Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών - Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, «Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων: Εισαγωγή - Η Ελληνική Εμπειρία».
κ. Ιωάννης Αποστολίδης, Διευθυντής, Τμήμα Αιματολογικό και Λεμφωμάτων - Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», «Αιματολογικά Προβλήματα μετά από Μεταμόσχευση Συμπαγών Οργάνων».
Μετά το πέρας των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί βράβευση του ανωτέρω τμήματος.
Συντονιστής: κ. Θοδωρής Κοτσαρίνης, Γραμματέας Δ.Σ. Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων-‘’Η Σκυτάλη΄΄.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ
2nd European Economic Forum 12.00-16.00
12.00-14.00 Ινστιτούτο Ερευνας και Κατάρτισης Ευρωπαικών Θεμάτων.
Θέμα: «Οι διαπραγματεύσεις της Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) και η επιρροή στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Oμιλητές: κ. Γ. Κατρούγκαλος, Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Μέλος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
κ. Ν. Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής τoυ ΠΑΣΟΚ και Μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
κ. Κ. Κυρανάκης, Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Συντονιστής: κ. N. Λαμπρόπουλος, Διευθυντής EurActiv.gr.

14.00-16.00-Ινστιτούτο Ερευνας και Κατάρτισης Ευρωπαικών Θεμάτων.
Θέμα: «Η παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας με γνώμονα μια βιώσιμη κοινωνία».
Ομιλητές: κ. A. Κότιος, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς,
κ. Κ. Χατζηδάκης, Βουλευτής Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας,
κ. Δ. Τσίγκος, Πρόεδρος της YES for Europe - European Confederation of Young Entrepreneurs,
κ. Σ. Μούγερ, Πολιτικός Υπεύθυνος Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Υποδομών του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.
Συντονιστής: κ. Β. Δουράκης, Δημοσιογράφος στον Alpha Rdio 989 & στον Αlpha TV.

16.00-18.00 - Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών.
Θέμα: Τα παιδιά γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές του κόσμου σε 10 χώρες. Σε συνεργασία με Πρεσβείες, Προξενεία, κοινότητες και άλλους φορείς.

18.00-20.00-Σωματείο Πνευματικής Πολιτιστικής και κοινωνικής κίνησης Βορείων προαστίων.
Θέμα: Τα παιδιά γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές του κόσμου σε 10 χώρες. Σε συνεργασία με 10 Πρεσβείες, Προξενεία, κοινότητες και άλλους φορείς.

ΑΙΘΟΥΣΑ GALAXY
18.00-20.00-Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών Παναθηναική-Παράρτημα Ιστορικής Αθήνας.
Θέμα: Aθήνα, 180 χρόνια Πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Ομιλητές: κα Αγλαία Αρχοντίδου, Αρχαιολόγος Διευθύντρια του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, κ. Ελεύθεριος Σκιαδάς, πρώην Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Συλλόγου των Αθηναίων,
Συντονιστής: κ. Nικήτας Κακλαμάνης, Βουλευτής Α΄Αθηνών και πρώην Δήμαρχος Αθηναίων.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1

12.00-14.00 - Ενωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και Νεότητα.
Θέμα: «Είναι χρήσιμος ο εμβολιασμός; Πότε και γιατί».
Ομιλητής: κ. Αντώνης Λέπουρας, Ειδικός Παθολόγος, Διαβητολόγος.

14.00-16.00 - Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού.
Θέμα: «Χορεύοντας στον Πειραιά δια μέσου των αιώνων».
Ομιλητές: κα Καλλιόπη ( Πόπη ) Βαρουδάκη, Πρόεδρος του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού,
κ. Χάρης Μπακόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδαγωγική της Φυσικής Αγωγής,
κ. Λαμπρινή Ράικου, Εκτελεστική Γραμματέας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, κοινωνική ανθρωπολόγος.

16.00-18.00 - Θέατρο Εντροπία.
Θέμα: «Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ: Διερευνώντας την εντροπία της πραγματικότητας…»
Oμιλητής: κα Μαρίλλη Μαστραντώνη, Ηθοποιός, Σκηνοθέτις και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του θεάτρου Εντροπία.

18.00-20.00 - Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής.
Θέμα: «Οι μέλλοντες γονείς είναι οι αρχιτέκτονες του αυριανού κόσμου»
Ομιλητές: 
κα Ιωάννα Μαρή, επ. Σύμβουλος Επικρατείας, επ. Πρόεδρος Ελλ.Ετ. Προγεννητικής Αγωγής , εισαγωγή, συντονισμός: «Μόνον οι νέοι μας μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!»,
κα Μαριαλένα Αγγελίδου, Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων: «Η γονεϊκότητα κατά το Σύνταγμα και το Νόμο»,
κα Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου, σχολική σύμβουλος, συγγραφέας: «Γενετική-Επιγενετική: Είμαστε κυρίαρχοι των γονιδίων και όχι θύματα τους»,
κ. Πέτρος Ψυχουντάκης, ψυχολόγος: «Η διαχείριση του στρες της εγκύου»,
κα Ζαχαρούλα Σταθοπούλου-Σιγάλα, εκπαιδευτικός Πειραματικού σχολείου: «Η εγκυμοσύνη στην σοφή ελληνική μας παράδοση»,
κα Χριστίνα Μύστακα-Δέλλιου, διευθύντρια του Απολλώνιου ωδείου, πιανίστα-concertiste:

«Η επίδραση της μουσικής στη εγκυμοσύνη»,
κα Μάλαμα - Μαυροπούλου, φυσικά καλλυντικά: «Η επαφή της εγκύου με τη φύση».
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με μουσική μαθητές του Απολλώνιου Ωδείου.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2

16.00-18.00 - Cultural Village Santorini.
Θέμα: "5 χρόνια Cultural Village Santorini –
ΟΠΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Το video ως Εφόδιο Διάσωσης Πολιτισμού".
Ομιλητές: κα Ήβη Τζανετοπούλου-Χρυσού, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Cultural Village.

20.00-22.00 - Φωτογραφική Ομάδα – Διάφραγμα 26.
Θέμα: “Η φωτογραφία ως εργαλείο για τις ΜΚΟ” με το φωτογράφο & σκηνοθέτη Ανδρέα Κατσικούδη.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 4-5-6

12.00.00-14.00 - Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών - Τo Μουσείο της Παιδείας.
Θέμα : "Το Μουσείο Παιδείας ταξιδεύει..."
Oμιλητές: κα Μ. Φουντοπούλου, Χαιρετισμός και εισήγηση από την Πρόεδρο του Φ.Π.Ψ. και Δ/ντρια του Μουσείου με θέμα: «Το μουσείο Παιδείας: Από το χθες στο Αύριο»,
κα Ε. Ξενάκη - Γκότζου, Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Παιδείας από την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων,
Παρουσίαση της μουσειοσκευής του Μουσείου Παιδείας από τη μουσειοπαιδαγωγό κα Φαίη Τσίτου και από τον κ. Στάθη Μαρκόπουλο, κουκλοπαίχτη (κατασκευαστή του εκθέματος),
Παρουσίαση κουκλοθέατρου από χαρτί με θέμα: «TΗΛΕ τῆλε tele»: κα Φαίη Τσίτου/μουσική: κ. Στέφανος Μπαρμπαλιάς.

18.00-20.00 - Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών -Τo Μουσείο της Παιδείας
Θέμα: "Το Μουσείο Παιδείας ταξιδεύει..."

(Επανάληψη εκδήλωσης παρουσία άλλου κοινού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.