Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ» ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ» ΦΕΡΝΟΥΝ
BAZAAR ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Η Δομή της Τράπεζας Χρόνου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σας προσκαλεί στην Παρουσίαση του Παιδικού Θεατρικού Έργου «Χριστούγεννα στην Ανταρκτική» από την Θεατρική Ομάδα «Κιβωτός Ονείρων» και στο Bazaar Ανταλλαγής Χριστουγεννιάτικων ειδών, το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 στο κτήριο των μόνιμων κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο δήμο Κορινθίων «Κύκλος Ανθρωπιάς Κόρινθος» (Κροκίδα 62, Περιγιάλι).
Πρόκειται για το Έργο του Θεατρικού Ποιητή Πέτρου Καφαντόγια που επιφυλάσσει αμέτρητες εκπλήξεις για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών των Κοινωνικών Δομών καθώς οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την Θεατρική Ομάδα «Κιβωτός Ονείρων» σε ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ανταρκτική! Μέσα από την παιδική αφέλεια του πιγκουίνου και τη σκανδαλιάρικη διάθεση του καλικάντζαρου τα παιδιά θα καταλάβουν το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, σκορπίζοντας το χαμόγελο, την χαρά, την αγάπη, τη φιλία και την ανεμελιά.
Θα ακολουθήσει Bazaar Ανταλλαγής Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και παιχνιδιών καθώς και ρούχων, παπουτσιών, cd και dvd μεταξύ των ωφελούμενων οικογενειών των Δομών Πειραιά σε εορταστικό κλίμα!
«Η ψυχαγωγία, ως αγαθό πρώτιστης ανάγκης είναι στις προτεραιότητες του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Έτσι με δική μας πρωτοβουλία, με επίκεντρο το παιδί και τις ανάγκες του, έχουμε δημιουργήσει μέσα στις Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας ειδικούς τομείς όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Στα πλαίσια των δράσεων με σκοπό την φροντίδα των παιδιών των ωφελούμενων οικογενειών, το έργο «Χριστούγεννα στην Ανταρκτική» έρχεται να μεταφέρει τους λιλιπούτειους φίλους μας σε ένα ονειρικό περιβάλλον γεμάτο αισιοδοξία αλλά και διδάγματα που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή» τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης.

                            unescop2 
Συντελεστές Παράστασης
Κείμενο: Πέτρος Καφαντόγιας
Μουσική Σύνθεση τραγουδιών - Καλ. Επιμέλεια: Βασίλης Βασιλάκης
Εκτέλεση: Flower train
Βασίλης Βασιλάκης: Κιθάρα, Φλάουτο- Τραγούδι
Τραγούδι: Έλενα Μαυροπούλου: Τραγούδι
Ξυλόφωνο: Μαρία Κοτσίρη
Τύμπανα: Κώστας Καραμήτρος
Ζαχαρίας Ντούλης: Πλήκτρα - Μουσική Σύνθεση Χιπ Χοπ
Στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Καφαντόγιας
Ενορχήστρωση: Κώστας Στρατηγόπουλος
Επιμέλεια σκηνικού, κουστούμια: Πέτρος Καφαντόγιας - Γεωργία Τσικούρη
Χορογραφίες: Bolero dance, Καθηγητής - Κωνσταντίνος Μενούνος
ΚλουκίναΦωτογραφία: Ράνια Κλουκίνα
Μακιγιάζ: Νάσια Ξύστρα
Επιμέλεια ταχυδακτυλουργικών: Oscar entertainment (Θοδωρής Παπαιωάννου)
Χορηγός σκηνικού: Aixmi Graphics
Παίζουν: Γλάρος ο Πέτρος Καφαντόγιας, Πιγκουίνος η Γεωργία Τσικούρη

Λίγα λόγια για το έργο
Κοντεύουν Χριστούγεννα. Ο ταχυδρόμος (Γλάρος) του Άη Βασίλη μεταφέρει τα τελευταία γράμματα των παιδιών στο Βόρειο Πόλο...επειδή όμως έχει αργοπορήσει αποφασίζει να κόψει δρόμο απ το συνηθισμένο του δρομολόγιο και πετώντας πάνω από την Ανταρκτική για να κερδίσει χρόνο,πέφτει σε κακοκαιρία. Ο σάκος του ανοίγει και ένα γράμμα παρασύρεται από τον τον άνεμο προς την αχανή ήπειρο της Ανταρκτικής. Τελικά καταλήγει επάνω σε ένα παγόβουνο, όπου εκεί ζει ένας πιγκουίνος που δεν έχει ιδέα ούτε για το τι είναι Χριστούγεννα ούτε για το ποιός είναι ο Άη Βασίλης. Αλλά δεν είναι μόνος του...γιατί εκεί όμως ζει και ένας σκανταλιάρης Καλικάντζαρος που κάνει τα πάντα για να μην λάβει το γράμμα ο Άη Βασίλης και συνάμα να μην μάθει ποτέ ο πιγκουίνος τι είναι τα Χριστούγεννα. Ο Γλάρος προσγειώνεται στο παγόβουνο και προσπαθεί εκτός από το να πάρει πίσω το γράμμα από τον καλικάντζαρο, να εμφυσήσει κιόλας στον μικρό πιγκουίνο τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Πέτρος Α Καφαντόγιας 

Βιογραφικά συντελεστών
Πέτρος Καφαντόγιας ή Σίμων ο Κυνικός.
Ποιητής- θεατρικός συγγραφέας και εμψυχωτής του έργου. Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1969. Κατά καιρούς έχει διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με ποιο πρόσφατες την απονομή Β' Επαίνου από τον Φιλολογικό Σύλλογο του Παρνασσού (2014) για το έμμετρο Θεατρικό του έργο – Γραβατοφωσφορίζουσες - και με Α' Βραβείο Πεζοποίησης (Δραματουργίας 2014) από τον Όμιλο για την UNESCO Κεφαλλονιάς- Ιθάκης για απόσπασμα έργου του με θέμα «Η μαγεία της πλεύσης στη Ρότα του Οδυσσέα». Πρώτη φορά εμφανίζεται στην παιδική σκηνή και με «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ» ελπίζει να αγαπηθεί και να αγκαλιαστεί απ όλους τους μικρούς και μεγάλους του φίλους αλλά και να περάσει μηνύματα οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης... μα πάνω απ όλα θέλει να σκορπίσει γέλιο και διασκέδαση στα παιδιά. 

Λίγα λόγια για την «ΚΙΒΩΤΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ»
Ο Πέτρος και η Γεωργία στην προσπάθειά τους να μοιραστούν με όλους εσάς την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, δημιούργησαν μια Κιβωτό και αφού γέμισαν ασφυκτικά τα αμπάρια της με όμορφες ιστορίες, άνοιξαν πανιά για να την ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνον. Φιλοσοφία τους. Όλα μας τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικά, αρκεί να θέλουμε να παλέψουμε για αυτά. Αποστολή τους: Να σκορπίσουν την χαρά, την αγάπη, το γέλιο και να δώσουν χροιά και χρώμα στων παιδιών τα θέλω!Στρατηγική τους. Μέσα από διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις να παρακινήσουν τους μικρούς τους φίλους να γίνουν όλοι μια παρέα. Το κάθε παιδί αλλά και μεγάλος, παρακολουθώντας μια θεατρική μας παράσταση, παρακινείται να συμμετάσχει, να ταυτιστεί με τους ήρωες, να διασκεδάσει όπως και να πλουτίσει τις γνώσεις του, αφού του δίνεται η πρωτίστως δυνατότητα να αφομοιώσει ηθικούς νόμους, κανόνες ,κώδικες ,αξίες απαγορεύσεις ,ιδανικά ακόμα και την δομή και λειτουργία της κοινωνίας στην οποία ζει... Τιμή και μεγάλη μας ευχαρίστηση να μοιραστούμε μαζί σας τις αγωνίες, τους στόχους και τα θέλω μας καθώς και εμείς με τη σειρά μας να ενστερνιστούμε αντίστοιχα τα δικά σας !!! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΙ λοιπόν Κιβωτέ μας.. Ήθε να γεμίσεις το μικρό μας σύμπαν με ΟΝΕΙΡΑ !!!!!!
Ας είναι κάθε αστέρι μια ευχή μας για να ‘ναι ο ουρανός πιο λαμπερός και μόνο φως να υπάρχει στη ζωή μας.
Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και θα σκορπίσει ευτυχία και υγεία.

Η Παρουσίαση του Θεατρικού Έργου και το Bazaar θα στηριχθούν από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.