Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

"ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Κορινθίων και το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις με τίτλο:

«Δρόμοι πολιτισμού: Η Κόρινθος συναντά την Αγία Πετρούπολη»,

οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Κόρινθο, από την 11η Οκτωβρίου 2016-22 Οκτωβρίου 2016 και εντάσσονται στο αφιερωματικό έτος Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα για το 2016.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
έκθεση, στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.), από 14/10 έως 20/10, με αντικείμενα από το Ρωσικό Μουσείο Εθνογραφίας της Αγίας Πετρούπολης. Τα αντικείμενα αυτά είναι ενδεικτικά της αγροτικής ζωής στη Ρωσία του 19ου αιώνα. 
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στο χώρο του Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση και θα πρoβληθεί slide show με θέμα τον ρωσικό αγροτικό πολιτισμό. 
Το Σάββατο 15/10, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης», θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, με την παρουσία επισήμων από την ελληνική και ρωσική πλευρά, στην οποία θα παρουσιαστούν: 
α) Θεατρική αναπαράσταση του ρωσικού αγροτικού εθίμου «Dozhinka», από το θεατρικό τμήμα του Ρωσικού Μουσείου Εθνογραφίας Αγίας Πετρούπολης.
β) αφήγηση ελληνικού παραδοσιακού παραμυθιού από τη Μαρία Παπανικολάου, με τη συνοδεία θεάτρου σκιών και παραδοσιακής μουσικής από τον Παντελή Αγγιστριώτη, με τη συμμετοχή του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου «OPUS FEMINA» του ΚΕΠΑΠ ΤΟΥ Δήμου Κορινθίων, η οποία οργανώνεται από το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.
4. Την Κυριακή 16/10 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης» θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον επιμελητή του Ρωσικού Μουσείου Εθνογραφίας, εθνογράφο κ. Dimitri Baranov, με θέμα: «Εθιμικές γιορτές της ρωσικής υπαίθρου» και θα παρουσιαστούν ρωσικοί παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τους ελληνορωσικούς συλλόγους «Ένωση» Πατρών και «Φιλία» Λουτρακίου. 
Θεωρούμε ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για την πόλη μας να φιλοξενήσει έκθεση και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας - Ρωσίας, με δεδομένη τη μακρά παράδοση πολιτισμού και σχέσεων φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Επιπλέον, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τους συμπολίτες μας να «ταξιδέψουν» στη μακρινή Αγία Πετρούπολη και να νιώσουν τη μαγεία της δεύτερης μεγαλύτερης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρωσίας, μέσα από τα εκθέματα, τα κείμενα, τη μουσική αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους που θα μας επισκεφθούν.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: Παρασκευή 14/10: 19.00-21.00. Από Κυριακή 16 Οκτωβρίου έως και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου: 10.00π.μ. – 13.00μ.μ., 18.00μ.μ. – 20.00μ.μ.

Πληροφορίες: 27410 25352


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.