Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ Ή ΣΕ ΣΧΕΣΗ;

Από την Κατερίνα Αλεξογιάννη

Γιατί φλερτάρουμε ακόμα και αν είμαστε παντρεμένοι ή σε σχέση
Ποιος δεν αγαπάει το φλερτ! Όποιον και να ρωτήσουμε, άντρα ή γυναίκα θα εξομολογηθεί ότι η περίοδος του φλερτ είναι από τις πιο ωραίες σε μια σχέση. Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα, ένα μήνυμα, ένα χαμόγελο, λίγες κουβέντες παραπάνω, ένας αθώος καφές. Όλα αυτά στα πλαίσια του φλερτ και της ομορφιάς του. Ποιοι είναι οι λόγοι που οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου συνεχίζουν και φλερτάρουν ακόμα και όταν βρίσκονται σε γάμο ή σχέση; 
Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, οι άνθρωποι φλερτάρουν ακόμα και αν βρίσκονται σε δέσμευση και το κάνουν για πολλούς λόγους. Πρώτος και βασικότερος λόγος είναι η απόλαυση όταν ένας άνθρωπος μας δείχνει ενδιαφέρον. Ειδικά για όσους δεν απολαμβάνουν αυτή τη σημασία μέσα στην καθημερινότητά τους, η ανάγκη να νιώσουν καλά μέσα από το φλερτ μεγαλώνει. Οι γυναίκες αισθάνονται πιο όμορφες και ποθητές, οι άντρες πιο γοητευτικοί και δυναμικοί. Έτσι, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, γεγονός που κάνει τη συνέχεια του φλερτ σχεδόν βέβαιη και πολύ ενδιαφέρουσα. Ο καθένας θέλει να νιώσει ακόμα πιο όμορφα για τον εαυτό του και πολλοί μάλιστα φλερτάρουν εκτός γάμου για να νιώσουν ακριβώς αυτό, επιστρέφοντας έτσι πιο σίγουροι στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, το φλερτ έχει και πιο πιπεράτο χαρακτήρα. Μπορεί να λαμβάνει χώρα ενώπιον του συντρόφου μας για να τον κάνει να νιώσει την απειλή ή τη ζήλεια, είτε για παιχνίδι, είτε γιατί κάποιος αισθάνεται αδιαφορία και θέλει να το δηλώσει πιο έντονα. 
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι άντρες φλερτάρουν έχοντας στο μυαλό τους το σεξ, ενώ οι γυναίκες το ρομαντισμό. Μπορεί και για τις δεύτερες η σεξουαλική έλξη μέσα από ένα φλερτ να είναι έντονη – και σαφώς πιο έντονη από αυτή που νιώθουν για τον επί σειρά ετών σύντροφό τους – αλλά πάντα στο μυαλό τους έχουν πιο ρομαντική εκδοχή των πραγμάτων. Οι άντρες σκέφτονται ότι «είναι πολύ σέξι» την ίδια στιγμή που η γυναίκα σκέφτεται «με βρίσκει πολύ όμορφη».
Όπως και να ΄χει, το φλερτ σύμφωνα με τους ειδικούς είναι υγιές, αρκεί να μένει στα χαρτιά και να μην προσβάλλει τη σχέση μας. Ένα χαμόγελο ή ένα κομπλιμέντο δεν έβλαψε κανένα, ειδικά αν γυρίσουμε πιο ευτυχισμένοι στο σπίτι μας.

Πηγή: http://www.dearmom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.