Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Γράφει η Χριστίνα Σεμίδαλις*
  • Αποκλειστικά για το παρόν ιστολόγιο

Image result for ο Χριστός είναι στα αλήθεια ο Γιός του Ανθρώπου και πρέπει να γίνει αντιληπτός σαν ο Γιός του Θεού. 
Και έγραψε ο Βίλχελμ Ράιχ στο βιβλίο του "η δολοφονία του Χριστού": "ο Χριστός είναι στα αλήθεια ο Γιός του Ανθρώπου και πρέπει να γίνει αντιληπτός σαν ο Γιός του Θεού. Είναι και τα δύο, γιατί ο Ανθρωπος είναι γιός του Θεού και ο Θεός είναι ο Ωκεανός της Κοσμικής Ενέργειας, του οποίου ο Ανθρωπος αποτελεί απειροελάχιστο, παροδικό τμήμα, ένα κυματάκι που βγαίνει από το Θεό και ξαναγυρίζει σε αυτόν, επιστρέφει στο Μεγάλο Πατέρα."
Εμείς αποτελούμε μια θάλασσα από τόσο δα κυματάκια που σπάνε πάνω στο βράχο. Πονάμε, εξαφανιζόμαστε, μα πριν γίνουν όλα αυτά, ζούμε και υπάρχουμε. Η ύπαρξή μας, είναι ένα δώρο, δώρο Θεού. Το αν θα εκτιμήσουμε και το πώς θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το δώρο έχει να κάνει με την ποιότητα του κύματος. Αλλά άγρια και αφυνιασμένα, άλλα ήρεμα και γαλήνια, αναζητούμε την παραλία μας, την άμμο μας. Η σοφία με την οποία έχει πλαστεί αυτός ο κόσμος, μας οδηγεί. Η Κοσμική Ενέργεια, ο Ανθρωπος, είναι ικανός για το καλύτερο μα και το χειρότερο. Η ικανότητά μας να σκεφτόμαστε, μας δίνει την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στα ζώα.
Οι μέρες ετούτες, γεμάτες από τη συγκίνηση για τη Θέια Γέννηση του Θεανθρώπου, ίσως θα πρέπει να μας διδάξουν ταπεινότητα. ΄Ισως θα πρέπει να μας οδηγήσουν στο τόπο που δείχνει το φωτεινό ΄Αστρο.
Ο καθένας από εμάς, ας λάβει τα μηνύματα των ημερών σαν μια δυνατότητα ανάτασης. Ας προετοιμαστούμε ψυχικά και σωματικά, να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας. Να βουτήξουμε βαθιά το χέρι μέσα στην καρδιά μας και να ψάξουμε την ψυχή μας. Να αναταράξουμε από μόνοι μας τα κυματάκια, να δοκιμάσουμε τις αλήθειες τους, να πιστέψουμε σε ότι έχουν να μας πουν. Και καθώς το 2016 φθάνει στο τέλος του, να δούμε πιο αισιόδοξα και με περισσότερη εμπιστοσύνη το 2017 που σε λίγο θα ξεπροβάλει.
Το μεγάλο δώρο της ζωής, τώρα που το έχουμε, ας το εκμεταλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, όσο ήμαστε ακόμα εδώ.
Σκύβω λοιπόν με σεβασμό στο μεγάλο δώρο της ζωής, προσκυνώ τον Θεάνθρωπο, και, εύχομαι από καρδιάς ο καινούργιος χρόνος να μου δώσει τη δυνατότητα να γίνω Ωκεανός στη ζωή κάποιου άλλου συνανθρώπου μου.
Χρόνια Πολλά. Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά.

*Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.