Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

 
ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Με μια ποιητική αποστροφή δικαιολόγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης τη διήμερη άδεια στον καταδικασθέντα για 11 δολοφονίες κ. Δημήτρη Κουφοντίνα. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Αν εσείς έχετε αποφασίσει να σκιαμαχείτε με τα φαντάσματα του παρελθόντος, είναι δικαίωμά σας. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αντιπαρατίθεται με τα προβλήματα του παρόντος», είπε ο κ. Σταύρος Κοντονής και τουλάχιστον αυτή την φορά έλεγε την αλήθεια. Από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης η λαοσωτήριος ασχολήθηκε με το παρόν, αλλά μόνο της τρομοκρατίας.
Αυτό πιστοποιείται από τους διαλόγους που είχε ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης και νυν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λάμπρου με καταδικασμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Για την ακρίβεια, δεν συζητούσε απλώς. Παζάρευε τους νόμους και ουδείς γνωρίζει με ποια ανταλλάγματα. «Φυλακισμένος των Πυρήνων: Κάντε κάτι να εξαιρεθούμε από τις φυλακές Τύπου Γ΄. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ: Τα ’παμε αυτά, θα φέρουμε νομοθετήματα και για τις φυλακές τύπου Γ΄. Θα δεις, θα τις καταργήσουμε... Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα» («Καθημερινή» 15.11.2015).
Οι υποσχέσεις αυτές δεν είχαν την τύχη του ΕΝΦΙΑ, ούτε του μνημονίου που θα καταργούνταν με ένα άρθρο κι ένα νόμο. Στον τρίτο μήνα της λαοσωτηρίου το νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου «για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος» κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ΄, απέλυσε εκατοντάδες κρατουμένους από τις φυλακές· απλώς ο κ. Σάββας Ξηρός δεν έκανε χρήση του ευεργετήματος. ΄Οσο για το DNA, κάτι ψήνεται με αφορμή τη θλιβερή υπόθεση της κ. Ηριάννας Βασιλειάδου Λιναρδάκη.
Από την άλλη, οι Ρουβίκωνες μπαινοβγαίνουν στη Βουλή και αφήνονται ελεύθεροι έπειτα από παρεμβάσεις των προέδρων της. ΄Ετσι συνεχίζουν το αριστεράρεστο έργο τους, δηλαδή να κατεβάζουν βιτρίνες υπουργείων, να κάνουν λαμπόγυαλο δημόσιες υπηρεσίες, να τρομοκρατούν όποιον θέλουν, επειδή κάποιος –λέει– τους σφύριξε κάτι.
Το κατά Βαρουφάκη «αριστερό τσούρμο», που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει μακρά ιστορία θωπείας των αυτιών κάθε είδους εκνόμων. Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέθεσε στην εισαγγελία ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης δεν προκύπτουν απλώς χαϊδέματα, αλλά αγκαλιάσματα. Το ίδιο πιστοποιεί και η ανοχή για τη δράση του «Ρουβίκωνα». Ο νόμος που με τόση θέρμη προασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την άδεια από τις φυλακές του κ. Κουφοντίνα πάει περίπατο, όποτε έχουμε άλλες έκνομες πράξεις. Η δημοκρατία είναι απλώς ένα όνομα που χρησιμοποιούν όταν θέλουν να καλύψουν τις ανομίες κάποιων...

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.