Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Ο κ. Χρήστος Βλαχοπάνος
Μου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσω με τον κ. Χρήστο Βλαχοπάνο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Κορινθίας, πριν δύο χρόνια, όταν πραγματοποίησα ρεπορτάζ για τον συγκεκριμένο Σύνδεσμο.
Με είχε υποδεχτεί, όπως και ο τότε Ταμίας κ. Γεώργιος Καρακάσης, με ευγένεια, καλοσύνη, δυναμική, αλλά και πολλά χαμόγελα, για να με ξεναγήσει στους εντυπωσιακούς ιδιόκτητους χώρους του Συνδέσμου και να με ενημερώσει για το δύσκολο έργο που επιτελεί ένας Διαιτητής και για το πόσο ευάλωτος είναι στην κριτική των οπαδών, των φιλάθλων, των παραγόντων του ποδοσφαίρου, αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης μου είχε εξηγήσει το πόσο ευαίσθητες είναι οι ισορροπίες στη διαχείριση καλοπροαίρετης ή κακοπροαίρετης κριτικής, ώστε να προφυλάσσεται η τιμή και η υπόληψη των διαιτητών. 
Χαρακτηριστικά ενθυμούμαι την ανακοίνωση-απάντηση του Συνδέσμου σε ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Α.Ο.Περαχώρας, για κακή διαιτησία στον αγώνα με τον Α.Ο. Σπαθοβουνίου, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, η οποία ήταν προσεχτικά διατυπωμένη, από τον Σύνδεσμο των Διαιτητών, χωρίς ακρότητες, ρεβανσισμούς και προκλήσεις, θέτοντας, απλά, υπόψη της κοινής γνώμης και την άποψη-τοποθέτησή του, αναδεικνύοντας ποιότητα στο γραπτό λόγο. 
Τότε, ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ για το Σύνδεσμο, είχα αποκομίσει πολλές θετικές εντυπώσεις για την άσκηση του ρόλου του Προέδρου, από τον κ. Βλαχοπάνο, λαμβάνοντας υπόψη και την πολύτιμη συμβολή της ιδιότητάς του, στη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων, αφού είναι εν ενεργεία Αστυνομικός.
Πριν λίγες ημέρες τον συνάντησα εκ νέου. Αφού μιλήσαμε γενικότερα για τα αθλητικά δρώμενα του Νομού μας, αναφερθήκαμε και στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Κορινθίας και ευκαιρίας δοθείσης με ενημέρωσε ότι ο ίδιος πρόκειται να είναι υποψήφιος  στις αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Κορινθίας, δηλαδή της Ένωσης των εν ενεργεία Αστυνομικών, που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018. 
Η είδηση αυτή μου προκάλεσε το ενδιαφέρον και του ζήτησα να με πληροφορήσει για το ιδεολογικό υπόβαθρο της υποψηφιότητάς του. Πράγματι μου έστειλε τις βασικές αρχές του συνδυασμού, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τις οποίες διαφαίνεται ότι οι εν ενεργεία αστυνομικοί είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά αυτά που τους ανήκουν και που, κάποια απ΄αυτά, θα έπρεπε η Πολιτεία να είχε ικανοποιήσει από μόνη της.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

(Ε.Κ.Α.Μ.)


1.-Προσπάθεια για παρουσία της Ένωσης στις συγκεντρώσεις προσωπικού των Τμημάτων.
2.-Δυναμική παρέμβαση στις άδικες και εκδικητικές αποσπάσεις – μεταθέσεις, υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων Υπηρεσιακών Αναγκών.
3.-Μόνιμη παρακολούθηση και άμεση παρέμβαση σε φλέγοντα ζητήματα όπως το Κτιριακό, η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, η παλαιότητα των περιπολικών οχημάτων κ.α., με υποβολή εμπεριστατωμένων και βιώσιμων προτάσεων στους αρμόδιους φορείς, καθώς και κοινοποίηση αυτών στα ΜΜΕ.
4.-Άμεση ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις στα φλέγοντα ζητήματα της μισθοδοσίας, του βαθμολογίου, του συνταξιοδοτικού που μας απασχολούν και πραγματοποίηση ημερίδων και δράσεων προς το σκοπό αυτό.
5.-Προσπάθεια για την αναβάθμιση και κατ’ επέκταση τη στελέχωση μέσω της αύξησης των οργανικών τους θέσεων υπηρεσιών όπως του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. σε επίπεδο Α.Τ. και του Τμήματος Ασφαλείας σε Υποδιεύθυνση, καθώς και για τη δημιουργία Υπηρεσίας αστυνόμευσης της Ανατολικής Κορινθίας.
6.-Δημιουργία Ταμείου Αρωγής συναδέλφων, τα έσοδα του οποίου θα προέρχονται από εκδηλώσεις, χορηγίες και ένα μέρος από τις εισφορές των μελών.
7.-Μόνιμη συνεργασία του Δ.Σ. με δικηγόρο της περιοχής σαν επιστημονικού συνεργάτη της Ένωσης. 
8.-Κατάργηση της πληρωμής του κινητού τηλεφώνου του προέδρου της Ένωσης με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση συνολικού ποσού 1100€ περίπου στο βάθος της τριετίας. 
9.-Πραγματοποίηση κοινωνικών εκδηλώσεων (χοροί, εκδρομές, εκδηλώσεις για τα παιδιά), με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου μας και τη σύσφιξη των σχέσεων των συναδέλφων. 
10.-Συνέχιση και μονιμοποίηση της οικονομικής στήριξης των συναδέλφων που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.) 
11.-Προσπάθεια για την άμεση επίτευξη συνολικού συμβολαίου Ασφάλειας ζωής – υγείας, ατυχημάτων, οικίας, οχήματος για τα μέλη και τις οικογένειές τους. 
12.-Ενημέρωση μελών μας σχετικά με Λ.Α.Μ.Δ.Ε..Α και παροχές του ταμείου αυτού. 
13.-Εκσυγχρονισμός του Καταστατικού της Ένωσης σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και τη δημιουργία Ομάδων Εργασίας στις κατά τόπους Δ/σεις Αξ/κων για την έγκαιρη γνώση και αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν. 
14.-Έκδοση κάρτας μέλους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας με την επίδειξη της οποίας τα μέλη θα τυγχάνουν οικονομικών εκπτώσεων σε προϊόντα και παροχές υπηρεσιών. 
15.-Μέσω της σελίδας της Ένωσης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θα ενημερώνονται έγκαιρα άπαντα τα μέλη για τα επικείμενα Διοικητικά Συμβούλια, προκειμένου να θέτουν θέματα προς συζήτηση – επίλυση και παροχή δυνατότητας παρακολούθησης αυτών. 
16.-Άμεση ενημέρωση όλων των αποφάσεων των Δ.Σ μέσω της σελίδας της ένωσής μας.

    Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.