Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

ETU EUROPEAN YOUTH TRIATHLON CHAMPIONSHIP & FESTIVAL 2018 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων 
Λουτράκι 30.08 – 02.09.2018 


Δελτίο Τύπου 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τριάθλου (ETU) και o Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, διοργανώνουν στο Λουτράκι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων 2018 (ETU EUROPEAN YOUTH TRIATHLON CHAMPIONSHIP & FESTIVAL 2018), από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Tο event θα διεξαχθεί σε τέσσερις ημέρες, με την αγωνιστική δράση να είναι καθημερινά έντονη και ενδιαφέρουσα. Συγκεκριμένα, στις 30 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι Ημιτελικοί των Youth Men και Women με τους πρώτους αθλητές να συμμετέχουν στον Τελικό Α του Σαββάτου, 30 Σεπτεμβρίου, και οι υπόλοιποι στον Τελικό Β, της που θα διεξαχθεί επίσης το Σάββατο. Την Παρασκευή, 31 Αυγούστου, θα διεξαχθεί αγώνα Aquathlon, ανοικτός σε όλους. Το Σάββατο, εκτός από τους τελικούς, θα διεξαχθούν και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/ Γυναικών- Εφήβων/Νεανίδων 2018, καθώς και ο αγώνας Triathlon1 για τους αθλητές των Age Group. Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mixed Relay, καθώς και στη συνέχεια το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Mixed Relay. 
Το συγκεκριμένο event διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους αθλητές, ηλικίας 15 έως 17 ετών (γεννημένοι από το 2001 έως το 2003), να αγωνιστούν σε έναν αγώνα υψηλού συναγωνισμού, όπως και υψηλών προδιαγραφών όπως μόνον το εξειδικευμένο επιτελείο της Ε.Ο.ΤΡΙ. και η διεθνείς κριτές της ITU μπορούν να διασφαλίσουν. Η κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδας, δικαιούται να εκπροσωπηθεί το πολύ από 2 αθλητές στον αγώνα των Νέων Ανδρών (Youth Men) και από το πολύ 2 αθλήτριες στον αγώνα των Νέων Γυναικών (Youth Women). Οι αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας έχουν επιλεχθεί βάσει του αγώνα κριτηρίου που διεξήχθη στο Ναύπλιο, στις 17 Ιουνίου 2018 και θα ανακοινωθούν και επίσημα τις επόμενες μέρες από την Ε.Ο.ΤΡΙ. . 
Όμως, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων, έχει ως παράλληλο στόχο να αναδείξει την πολιτισιτκή κληρονομιά και τις ομορφιές της χώρας μας. Παράλληλα με τους αγώνες, θα διεξαχθούν και επισκέψεις για τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ και τους συνοδούς τους σε αρχαιολογικά μνημεία στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές του Λουτρακίου, όπως τη Νεμέα, τα Ίσθμια, το Ηραίο, αλλά και άλλα μέρη της πλούσιας σε ιστορία και πολιτισμό Ελλάδας. 
Το μέλλον του τριάθλου της Ευρώπης θα βρίσκεται στο Λουτράκι 30/08 – 02/09! Πάρε μέρος κι εσύ στη γιορτή! Υπάρχουν αγώνες για όλους! 

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου 
Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.