Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΕΙΛΟΥ………. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.

 Φανούριος Ιερομόναχος

Η χαρά του δειλού είναι το πλήθος. Εκεί νιώθει δυνατός. Εκεί ξαφνικά, καλυπτόμενος μέσα στην μάζα ή στην παρέα του, γίνεται άφοβος. Θα σπάσει, θα κάψει, θα καταστρέψει ,ακόμα και έγκλημα θα πράξει νοιώθοντας δυνατός ανάμεσα στους άλλους. Στα σχολεία μας, ο δειλός με την παρέα του πάντοτε θα βρουν έναν συμμαθητή τους με ποιότητα και αρχές και θα του κάνουν την ζωή μαύρη. Γελάνε, τον κοροϊδεύουν, και τον χλευάζουν. Πολλοί δειλοί μαζί γίνονται αντράκια ξαφνικά.
Δεν τους νοιάζει τι προκαλούν στην ψυχή του άλλου. Αρκεί που για λίγη ώρα η δική τους ψυχή θα νοιώσει δυνατή και άφοβη.
Για λίγη ώρα όμως. Γιατί μετά που θα βρεθεί πάλι μόνος του, οι ατομικές φοβίες και ανασφάλειες θα εμφανιστούν και πάλι. Αν βρεθεί μόνος του πρόσωπο με πρόσωπο με αυτόν που προηγουμένως, με την παρέα του κορόιδευαν, μπορεί να αλλάξει και πεζοδρόμιο μην φάει καμιά σφαλιάρα τώρα που είναι μόνος του.
Ούτε μπορεί να συλλάβει την ποιότητα της ψυχής αυτού που ενοχλούσε. Το πιθανό μεγαλείο που μπορεί να έχει μέσα του ο άλλος. Την ανωτερότητα. Την δύναμη ψυχής που τον κάνει να συγκρατεί τις αντιδράσεις του.
Ανθρωπάκι. Που όμως μετά από μερικά χρόνια, θα έχει πάρει έναν ενεργό ρόλο στην λειτουργία της κοινωνίας μας. Μπορεί να παίρνει και αποφάσεις για την τύχη κάποιων ανθρώπων. Το ανθρωπάκι αυτό, το θρασύδειλο σήμερα, μπορεί αύριο να καταστρέφει με την ησυχία του και άλλους ανθρώπους. Το δηλητήριο στα κύτταρα του δεν έφυγε. Σκεπάστηκε.
Και δυστυχώς αυτό το φαινόμενο κυριαρχεί σήμερα όλο και περισσότερο στα σχολεία μας, μεταξύ των φιλάθλων των ομάδων, των οπαδών κομμάτων κ.λ.π.
Πολλοί δειλοί μαζί αποτελούν ξαφνικά μια ανίκητη και άφοβη μάζα.
Θα μου πείτε και οι γονείς τους τι κάνουν; Έλα ντε; 8 στα 10 ζευγάρια έχουν χωρίσει. Ποιοι γονείς; Σκορποχώρι έχουν γίνει οι οικογένειες. Χωρίς αρχές και αξίες. Λίγοι γονείς έχουν απομείνει, ικανοί να μεγαλώσουν παιδιά πλέον.
Να μεγαλώσουν Έλληνες!!!!!!
Οι υπόλοιποι απλά γέννησαν αυτούς, που σε 30 ή 40 χρόνια θα παίρνουν αποφάσεις για τους υπόλοιπους εμάς και τους άφησαν ελεύθερους να γίνουν λύκοι. Να φάνε τα πρόβατα που εμείς μεγαλώνουμε.
Αυτοί οι γονείς έχουν άλλα να νοιαστούν. Δεν πλησιάζουν τα παιδιά τους, από τον φόβο μην καταλάβουν αυτά, το πόσο δειλοί είναι και αυτοί. Το πόσο αποτυχημένοι.
Τι κρίμα όμως για αυτούς. Διότι το λάθος που έκαναν με τα παιδιά τους, θα το πληρώσουν πολύ ακριβά στο μέλλον. 
Από τα παιδιά τους.!!!!!!!!!!!!! Λέει ο λαός μας, ότι έσπειρες θα θερίσεις. Και πολύ σωστά.
Ας προσπαθούμε λοιπόν παιδιά μου να σπέρνουμε σωστά. Για να θερίζουμε ανάλογα.
Πατήρ Φανούριος
ΦΩΣ ΕΚ ΦΩΤΟΣ

Πηγή: https://www.facebook.com/fanourios.fos.ek.fotos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.