Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ>ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ!

ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΑΣ

Ένα πρωί ανεβασμένοι στις ταράτσες των ακριτικών νησιών μας θα μετράμε τα τουρκικά πολεμικά πλοία
Tα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα. Και θα γίνουν. Πως μπλέξαμε έτσι; Τσίπρας, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης, Γεννηματά. Αυτοί είναι οι επιλογές του ελληνικού λαού για την διακυβέρνησή του. Αυτοί είναι οι επιλογές μας ανάμεσα στους Αρίστους!

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Που μπλέξαμε;
Τι τύχη μπορεί να έχει ένας τέτοιος λαός με αυτές τις επιλογές; Τα παιδία παίζει με την ανοχή ενός παρατημένου-ηττημένου λαού. Και από την άλλη οι δημοσιολογούντες: Δημοσιογράφοι, αναλυτές, παπαρολόγοι γενικότερα. Ο καθένας τους για ίδιον όφελος. Ώσπου ένα πρωί ανεβασμένοι στις ταράτσες των ακριτικών νησιών μας θα μετράμε τα τουρκικά πολεμικά πλοία που θα πλησιάζουν.
Πως είναι δυνατόν να είναι τόσο διαχρονικά καθυστερημένος τόσο ο ελληνικός όσο και ο κυπριακός λαός; Το μόνο που κάνουμε καλά και αποτελεσματικά είναι να ικετεύουμε δάνεια, να γλεντάμε με δανεικά και να κλαίμε για τις εθνικές απώλειες. Καμμιά οργάνωση, καμμιά πειθαρχία, καμμιά αυστηρότητα στις επιλογές μας. Λαοί Noratlas. Λαοί φτιαγμένοι για να μετράμε απώλειες και οδύνες.
ΛΛ
Το «Νοράτλας» συμμετείχε με άλλα αεροσκάφη σε μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας με την ονομασία «Νίκη» τον Ιούλιο του 1974 για να μεταφέρει καταδρομείς στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Μετέφερε 28 καταδρομείς και 4 μέλη του πληρώματος.
Ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης δέχθηκε φίλια αντιαεροπορικά πυρά (σ΄αυτό ήτο αποτελεσματικοί οι Κύπριοι αδελφοί) προερχόμενα από το αεροδρόμιο, καθώς εξελήφθη ως τουρκικό, με αποτέλεσμα να συντριβεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.
Από τη σύγκρουση, εκσφενδονίστηκαν εκτός του αεροσκάφους 16 καταδρομείς, οι οποίοι περισυλλέγησαν και τάφηκαν στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας. Ένας καταδρομέας, ο Θανάσης Ζαφειρίου, επέζησε. Απεβίωσε την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Οι υπόλοιποι 16, των οποίων οι σοροί δεν είχαν εντοπιστεί τότε, ήταν σφηνωμένοι στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους και τάφηκαν μαζί με τα συντρίμμια του. Τα λείψανα 13 εξ αυτών εντοπίστηκαν κατά την εκταφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ταυτοποιήθηκαν και επιστράφηκαν στις οικογένειες τους. Τα λείψανα των υπολοίπων δεν έχουν εντοπιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.