Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: ΟΙ «ΔΥΣΚΟΛΕΣ» ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Για άλλη μια φορά ο Αλέκος Παπαδόπουλος είπε τις δύσκολες αλήθειες. Δυστυχώς, πρέπει κάποιος να είναι «πρώην» για να τολμά να μιλά με τόση ευθύτητα.
Αριστεροί και δεξιοί, προοδευτικοί, φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, όλοι διολισθαίνουν στον κατήφορο του λαϊκισμού φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, κάποιοι ακόμη και την πλήρη εξαφάνισή τους από το πολιτικό σκηνικό. Είναι μια πραγματικότητα που επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά στη συζήτηση στη Βουλή.
Οι πολιτικοί μας επιλέγουν τον «εύκολο» δρόμο, που εξυπηρετεί τους ίδιους, όχι τον δύσκολο που θα υπηρετήσει τη χώρα, διότι εγκυμονεί κινδύνους και απειλεί την επανεκλογή τους.
Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το πολιτικό προσωπικό της χώρας «απροσάρμοστο», και υπενθύμισε ότι μετά την απόσυρση των δανειστών και την περιβόητη έξοδο από το μνημόνιο, είτε αυτή είναι «καθαρή» είτε όχι, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις διεθνείς αγορές με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον που δεν θα είναι εύκολο όπως προειδοποίησε πριν λίγες ημέρες και ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ.
Σε αντίθεση με άλλους ο πρώην υπουργός Οικονομικών τολμά να δηλώσει ότι τα ψηφισμένα μέτρα όλων των μνημονίων που θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια, «είτε συνιστούν 4ο μνημόνιο είτε όχι», είναι αναγκαία για να σωθεί οριστικά η χώρα. Κάνει, δε, την υπέρβαση ειλικρίνειας και πολιτικής τόλμης και δηλώνει ευθέως ότι «η μείωση των συντάξεων είναι διαρθρωτικό μέτρο που δεν πρέπει να αρθεί, μήπως διασωθούν τελικώς οι συντάξεις». 
Αν η κρίση μας δίδαξε κάτι είναι ότι φθάσαμε εδώ διότι όποια φωνή ρεαλισμού πήγε κάποια στιγμή να ακουστεί, πνίγηκε αμέσως από τις κραυγές του λαϊκισμού. Και αυτό το βίωσαν όσοι τόλμησαν να αρθρώσουν τον λόγο της κοινής λογικής τόσο από την Κεντροδεξιά όσο και από την Κεντροαριστερά, από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μέχρι τον Τάσο Γιαννίτση.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.