Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

«ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ»-ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Π. ΛΙΒΥΟΥ

Αναδημοσίευση από το πρoσωπικό facebook του π. Λίβυου


Σε αντίθεση με όλους εκείνους που υπηρετούν και προβάλουν τον φόβο, την απελπισία και την σύγχυση, εσύ να λες «θα τα καταφέρουμε, θα το ξεπεράσουμε, θα έρθει η Ανάσταση».
Να βλέπεις την ζωή με τα μάτια του Χριστού δηλαδή με ελπίδα και φως. Φως πολύ, ακόμη και εκεί που όλα μοιάζουν σκοτεινά. Όχι δεν είναι ότι αρνείσαι την δύσκολη στιγμή, δεν κάνεις ότι δεν τρέχει τίποτα, δεν είναι ότι αποφεύγεις να δεις την πληγή, αλλά δεν κάθεσαι να την σκαλίζεις.
Λες ναι, όντως τα πράγματα είναι δύσκολα μα εάν αφήσω την θλίψη να με κυριεύσει τι θα γίνει; Ναι όντως θα περάσουμε δύσκολα μα εάν αφεθώ στο σκοτάδι της απόγνωσης ποιο το κέρδος;
Εάν όμως αυτή την δοκιμασία την δω ως ευκαιρία και εξέλιξη; Ως ένα μάθημα; Ως κάτι που ζητά να με διδάξει; Ως μια δύσκολη νύχτα που το ξημέρωμα θα με έχει κάνει πιο δυνατό, σοφό και ώριμο; Πόσο όμορφα το λέει ο Ντοστογιέφκι, «Ἡ ζωὴ θὰ σοῦ φέρει πολλὲς δυστυχίες, ἀλλὰ μὲ αὐτὲς θὰ γίνεις εὐτυχισμένος».
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η δοκιμασία που περνάμε δεν είναι πρωτόγνωρη για τον πλανήτη μας. Ο κόσμος και οι ανθρώπινες κοινωνίες έχουν περάσει πολύ χειρότερες καταστάσεις και όμως η ζωή δεν έπαψε υπάρχει, ούτε ήρθε η συντέλεια του κόσμου.
Αντιθέτως όπως συχνά λέμε στον Χριστιανισμό, δεν υπάρχει σταυρός χωρίς ανάσταση. Δεν υπάρχει δοκιμασία δίχως ευλογία. Αρκεί βέβαια να θέλεις να την λάβεις και να την δεις.
Αναφέρει ο Mark Manson, «..η τεχνολογία που οδήγησε σε δορυφόρους, ίντερνετ και υπολογιστές ξεκίνησαν όλα κατά τη διάρκεια του Β ' Παγκοσμίου; Ότι οι οικονομικοί μοχλοί και θεσμοί, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα τα πιο σημαντικά και επιταχυμένα έγιναν κατά την διάρκεια της μεγάλης οικονομικής ύφεσης;
Καθώς περνάμε αυτή την κρίση, είναι δύσκολο να θυμηθούμε, ότι αυτές οι κρίσεις είναι συχνά οι θερμοκοιτίδες για τα μεγαλύτερα άλματα της ανθρώπινης προόδου. Τα καλά πράγματα προέρχονται από τις αντιξοότητες. Και όσο μεγαλύτερες οι αντιξοότητες, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία να κάνουμε άλματα μπροστά.. Τώρα, δώσε το απολυμαντικό χεριών….»

Δείτε τα βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.