Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Ο απόλυτος σεβασμός στις δυσκολίες που περνάμε όλοι μας σ΄αυτό το ζοφερό παρόν της πανδημίας του κορονοϊού και ο φόβος για το αβέβαιο μέλλον μας, αλλά και η ευλάβειά μας για την ερχόμενη Εβδομάδα των Παθών, δεν μπορούν να μας αναγκάσουν να σιωπήσουμε και να μην ενημερώσουμε τον λαό του Δήμου για το αναμενόμενο και οπωσδήποτε δυσοίωνο οικονομικό μέλλον της Τουριστικής. 
Είναι κοινό μυστικό, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ο τρόπος που ενεργεί ο κ. Γκιώνης, ο τρόπος που γίνεται η λήψη των αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως ο τρόπος που, ως άρχοντας του τόπου, διαπαιδαγωγεί με την συμπεριφορά του την κοινωνία. 
Είναι χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς του κ. Γκιώνη, η εξομοίωση της ορθολογικής απαντήσεως, σε αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, με την χυδαιολογία και το υβρεολόγιο και η ταύτιση της πολιτικής αντιπαράθεσης με την αλαζονεία, τον κυνισμό και τη φτηνή ρητορεία με άναρθρες κραυγές, σε σημείο που απαγορεύει κάθε συζήτηση μαζί του. 
Μη σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο και τις δυσκολίες των ημερών, έσπευσε να εφαρμόσει ασύμφορες διαδικασίες, καθότι εισηγήθηκε και αποδέχτηκε την πρόταση του εργολάβου του υδροθεραπευτηρίου, με την οποία παραμένει το χρέος των 7 εκατομμυρίων απαιτητό, μόνο που, όπως διαφαίνεται, θα αλλάξει ΧΕΡΙΑ. 
Με περισσή ευκολία και γρήγορους χειρισμούς ελήφθησαν αποφάσεις, που καθορίζουν την πορεία του Δήμου και έγινε αποδεκτή η πρόταση του εργολάβου του υδροθεραπευτηρίου, χωρίς να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους συνδυασμούς της μειοψηφίας να εξετάσουν τη συγκεκριμένη πρόταση για να αντιπροτείνουν και ειδικότερα αγνόησε την πρόταση τριών παρατάξεων (Πρωτοπαππά - Καραπανάγου - Βασιλείου) για το υδροθεραπευτήριο και τα ακίνητα της Τουριστικής. 
Εμείς, σε συμφωνημένες διαδικασίες του κ. Γκιώνη δεν θα λάβουμε μέρος. Με παρρησία και γνώμονα την προστασία των συμφερόντων και της περιουσίας της Τουριστικής και του Δήμου καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη και ενημερώνουμε τους δημότες μας για την κατάσταση που διαμορφώνεται. 
Ο Δήμαρχος της πόλης αποδέχθηκε την πρόταση του εργολάβου του υδροθεραπευτηρίου, ως τρικ, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον εργολάβο να εκμεταλλευτεί το χρέος της Τουριστικής, προς αυτόν, μετακυλώντας το, σε γνωστό Fund, όπως ο ίδιος ο εργολάβος παραδέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τουριστικής, την 3η Μαρτίου 2020. Οπότε το χρέος παραμένει, αλλά θα έχουμε να κάνουμε ίσως με νέο δανειστή. Και βέβαια, δεν χρειάζεται να επισημανθεί ότι ο νέος δανειστής δεν θα είναι του Κατηχητικού, αλλά ενδεχομένως να είναι ‘‘αρπακτικό’’, που θα αγοράσει, χωρίς αγαθοεργή προαίρεση το δάνειο. 
Συνεπώς, υποθηκεύεται για μια ζωή το οικονομικό μέλλον της Τουριστικής και ο Δήμος παραμένει, απλώς, ένας δέσμιος θεατής, χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης. 
Είναι δεδομένο ότι η ιεράρχηση των προβλημάτων, η γνώση όλων των απόψεων και η σύνθεση των αντιθέσεων, δεν συγκαταλέγονται στα προτερήματα του κ. Γκιώνη και ότι η πολιτική του κινείται μεταξύ άναρθρων κραυγών, ύβρεων και ψιθύρων ή ανούσιων πραγμάτων που απαγγέλλονται με στόμφο. 
Τα προβλήματα δεν παύουν να υπάρχουν, παρά την ανούσια τακτική του στρουθοκαμηλισμού, ούτε επιλύονται ούτε εξαφανίζονται. 
Δεν περιμένουμε την κατανόηση και τον σεβασμό του κ. Γκιώνη, στις αρχές της Δημοκρατικής λειτουργίας, της σύνθεσης των απόψεων, του σεβασμού της γνώμης, της κριτικής των αντιπάλων και της ευπρέπειας, διότι απλά: "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". 
Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε έστω και τώρα - την ύστατη ώρα- την συζήτηση, εκ νέου, του θέματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο και με την παρουσία των νομικών συμβούλων των παρατάξεων, με στόχο την πλήρη ενημέρωση για την δυνατότητα ουσιαστικής συζήτησης και λήψης αποφάσεων, αφού ληφθούν υπόψη και αξιολογηθούν και από τους ειδικούς όλα τα δεδομένα, προς όφελος της Τουριστικής και του Δήμου. 
Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες. Η Τουριστική, με τις ενέργειες του κ. Δημάρχου, έχει φτάσει στο χείλος της αβύσσου. 
Αυτό που προσπαθούμε απεγνωσμένα είναι να μη γίνει το κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός. 

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

1.-ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ/ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
2.-ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ/ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ 
3.-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ/ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.