Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΪΟΣ-ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΟΣ!

Από ARMYNOW.GR


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ–Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.–π. τμημ. Πολιτικών επιστημών Παντείου


Η χώρα μας δέχθηκε και εξακολουθεί να υφίσταται τα δεινά τριών ”ιών” με διαφορετικό ”ονομαστή”, αλλά ίδιο ”παρονομαστή”.
Ο πρώτος ιός είναι ο βιολογικός ιός της πανδημίας που ενέσκηψε και που υφίσταται σήμερα όλος ο πλανήτης και ατυχώς και η χώρα μας με τις γνωστές και δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία μας, στην οικονομία, στην καθημερινότητα και στην πλήρη ανατροπή των συνθηκών της κανονικότητάς μας και της ζωής μας.
Σε πρώτη φάση είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε τον ”εφιάλτη” που μας προέκυψε και να εξέλθουμε υγιείς και δυνατοί από αυτό το επικίνδυνο, αόρατο και ύπουλο ”θηρίο” που ονομάζεται covid-19. Με την προσπάθεια όλων, επιστημόνων υγείας, Πολιτείας και ημών των ιδίων, ελπίζω ότι στον μέλλοντα χρόνο θα τα καταφέρουμε.
Σε δεύτερο στάδιο θα πρέπει να ”παλέψουμε” με το επερχόμενο οικονομικό ”τσουνάμι”, τόσον εμείς ως πολίτες της χώρας μας, όσο βέβαια και όλη η υφήλιος με μη προβλέψιμες καταστάσεις οι οποίες δυνητικά πιθανότατα θα δημιουργηθούν αφού τα πάντα στον παρόντα χρόνο παγκοσμίως είτε υπολειτουργούν, είτε ”έχουν κατεβάσει ρολά” σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και του Δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, στις επιχειρήσεις, στον τουρισμό,βιομηχανία, εμπόριο, παραγωγή και διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών κ.λ.π.
Θεωρώ ως πιθανό ότι όλος ο κόσμος θα υποστεί αναταράξεις, έως κοινωνικές εκρήξεις. Εύχομαι το σημερινό ”σκοτάδι” να φέρει το ”φως” και όπως είχε πει και ο Βίκτωρ Ουγκώ, ”ακόμη και η πιο σκοτεινή νύχτα θα τελειώσει και ο ήλιος θα ανατείλει ξανά”..
Ο δεύτερος ”ιός” είναι ο μεταναστευτικός, ο οποίος θα δοκιμάσει τις αντοχές της χώρας μας, καθόσον όπως φαίνεται θα συνεχισθεί με συνεχόμενη ροή εισόδου μεταναστών, με την προτροπή και τις ”ευλογίες” του Τούρκου δικτάτορα ο οποίος θα προσπαθήσει εκ νέου -μετά το στραπάτσο που έφαγε στον Έβρο-, να μας επιτεθεί με ”όπλα” τους μετανάστες στον ασύμμετρο και ανορθόδοξο πόλεμο που έχει εξαπολύσει σε βάρος της πατρίδας μας, με νέες απόπειρες εισβολών από τα θαλάσσια σύνορά μας και σύμφωνα με τελευταίες ανακοινώσεις του θα ”εξαποστείλει”, σε συμφωνία με τον τουρκόφιλο Αλβανό Ράμα αριθμό 30.000 μουσουλμάνων …μουτζαχεντίν στο έδαφος της Ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και πλησίον των συνόρων μας με απώτερο στόχο και δόλιο σκοπό αφενός μεν την αλλοίωση του Ελληνικού στοιχείου της Βορείου Ηπείρου, αφετέρου δε αυτοί να εισβάλουν στο εσωτερικό της Επικράτειάς μας από τα χερσαία σύνορα της Ηπείρου και κατ’ αυτό τον τρόπο ότι δεν κατάφερε να επιτύχει στον Έβρο, να μας διεμβολίσει πισώπλατα, εφαρμόζοντας την θεωρία του Κινέζου θεωρητικού της στρατηγικής Σούν-τζού ”η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό σου χωρίς μάχη”…. Απαιτείται ετοιμότητα και προετοιμασία.
Ο τρίτος ”ιός” είναι ο νεοοθωμανός σουλτάνος Ερντογάν, ο οποίος με την σχιζοφρενική του αντίληψη και το μένος κατά της χώρας μας, σε συνδυασμό με την επεκτατική του πολιτική θα επιδιώξει στον κατάλληλο για τον ίδιο χρόνο να επιφέρει με ύπουλο τρόπο πλήγμα στρατιωτικού τύπου και να δημιουργήσει τετελεσμένα για να καρπωθεί τo αποτέλεσμά τους.
Στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να τον αφήσουμε …να το χαρεί, γιατί αν αποτύχει και πάλι, -όπως στον Έβρο-, θα επέλθει το πολιτικό του τέλος και θα γυρίσει ”μπούμερανγκ” σε βάρος της χώρας του με ίσως απρόβλεπτες συνέπειες για την εσωτερική συνοχή της Τουρκίας.
Η πατρίδα μας θα πρέπει να διαχειρισθεί με επιτυχία αυτές τις τρεις ”πληγές”, δεν έχουμε άλλη επιλογή, για να μπορέσουμε να εξέλθουμε νικητές της ζωής, της τιμής και της αξιοπρέπειάς μας, ως Έθνους, ως λαού και ως κοινωνίας.

Πηγή: https://armynow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.