Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΡΟΣ!



Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν πολλοί οι πολίτες που ψήφισαν από φόβο. Επέλεξαν με την υπεύθυνη ψήφο τους να κρατήσουν τη χώρα όρθια, μέσα στο ευρώ και μακριά από περιπέτειες.
Τώρα, όμως, χάρη στην ψήφο τους και στις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά, ο φόβος για τα χειρότερα απομακρύνεται. Η Ελλάδα κέρδισε αξιοπιστία, η οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης και ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ μοιάζει πολύ απομακρυσμένος. Στις ευρωεκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν υπέρ της Ν.Δ. και των άλλων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων όχι πλέον από φόβο, αλλά μόνο από ελπίδα. 
Η μεσαία τάξη, που επλήγη βάρβαρα από τους φόρους και την κρίση των ακινήτων, θέλει να δει προοπτική ανάκαμψης και δικαιότερη κατανομή βαρών. 
Οι άνεργοι περιμένουν επιχειρηματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας. 
Ο αστικός κόσμος απαιτεί αξιοκρατία σε κάθε διορισμό και σεβασμό στους θεσμούς. 
Ο πρωθυπουργός διέψευσε πολλούς και πέτυχε στόχους που έμοιαζαν ακατόρθωτοι πριν από δύο χρόνια. Αυτό το αναγνωρίζουν οι πάντες, ακόμη κι αν δεν το παραδέχονται δημοσίως για μικροπολιτικούς λόγους. Σε αυτόν, όμως, πέφτει τώρα το βάρος να δώσει μια αίσθηση ελπίδας στους πολίτες, οι οποίοι ξέρουν καλά μέσα τους πως η χώρα δεν πρόκειται να γυρίσει πραγματικά σελίδα αν το πολιτικό μας σύστημα δεν αλλάξει μυαλά και δεν εγκαταλείψει τις πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αυτό το ιστορικό βάρος και η μοναδική ευκαιρία έχουν πέσει στους ώμους του κ. Σαμαρά. 
Πηγή: Εφημερίδα ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.