Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΡΩΣΙΚΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!

 ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είχε προσαράξει στην περιοχή των Βαρδιάνων, γιατί είχε χτυπήσει σε ύφαλο. Μέχρι να βρεθούν χρήματα για τη ρυμούλκησή του, ο αέρας και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, το τσάκισαν στα βράχια. Κάπου εκεί, εμφανίστηκαν οι δράστες, οι οποίοι έκλεψαν ό,τι τους "γυάλισε"...
Τo ρωσικό ιστιοφόρο "Αγιος Πέτρος" - αντίγραφο εκείνου που πριν από 215 χρόνια μετείχε με τον Ρωσοτουρκικό Στόλο στην επανάσταση για την απελευθέρωση των Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τον Ναύαρχο Θεόδωρο Ουσακόφ - είχε έρθει στα μέσα Οκτωβρίου στην Κεφαλονιά και ήταν επισκέψιμο για το κοινό.
Στις 26 Οκτωβρίου επιχείρησε να αναχωρήσει από το νησί αλλά οι ισχυροί άνεμοι το παρέσυραν με αποτέλεσμα να πέσει σε ύφαλο και να προσαράξει στην περιοχή των Βαρδιάνων.
Αμέσως στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση στη Ρωσία για τη συγκέντρωση 26.000 ευρώ που απαιτούνταν για τη ρυμούλκηση του.

Ο καιρός διέλυσε το ιστιοφόρο Ωστόσο, δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και επιβάρυναν το ξύλινο σκαρί του.
Εγινε μια προσπάθεια ρυμούλκησης του αλλά το τεράστιο βάρος του δεν επέτρεψε τη μετακίνηση του.
Ως εκ τούτου, τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών επέφεραν την ολοκληρωτική καταστροφή του.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η αυτοψία "έδειξε" κλοπές - Πήραν ακόμη και τα σχοινιά!
Τη Δευτέρα έγινε αυτοψία στο σημείο από το πλήρωμα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ρωσώφωνων Κεφαλονιάς Ευγένιο Αβντιουκόφ και τον μέτοχο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Βλάντιμιρ Αλντόσκιν, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έγιναν και κλοπές στο πλοίο καθώς μέσα σε ένα 24ωρο "χάθηκαν" η μηχανή του, το υδραυλικό τιμόνι, ακόμη και σχοινιά!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το ιστιοφόρο μετέφερε ακόμη τα ιερά λείψανα του Αγίου Θεοδώρου Ουσακόφ, τα οποία είχαν φυλαχθεί από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου.
Μάλιστα, μέσα στα συντρίμμια βρέθηκε άθικτη και μια εικόνα της Παναγίας, την οποία οι Ρώσοι σκοπεύουν να χαρίσουν στην εκκλησία των Βαρδιάνων.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πηγή φωτογραφιών και στοιχείων: EUROKINISSI - "ΦΩΝΗ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.