Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ!

Η μεσογειακή διατροφή βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου του ενδομητρίου λένε τώρα οι επιστήμονες μετά από μελέτη που έκαναν στις διατροφικές συνήθειες 5.000 γυναικών.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Cancer, και σύμφωνα με αυτά οι γυναίκες που τηρούν σε μεγάλο βαθμό το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής είχαν κατά 57% χαμηλότερο κίνδυνο παρουσίασης καρκίνου του ενδομητρίου. Ακόμα και οι γυναίκες που είχαν υιοθετήσει μόνο εν μέρει τη μεσογειακή διατροφή απολάμβαναν της θετικής αυτής στάσης τους καθώς όπως έδειξε η έρευνα μείωναν τον κίνδυνο κατά 46% αν είχαν βάλει στην καθημερινότητα του 6 από 9 βασικά βήματα της μεσογειακής διατροφής και σε ποσοστό 34% αν ακολουθούσαν έστω τα 5 βασικά βήματα.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους ερευνητές τα 9 βασικά σημεία του διατροφικού προτύπου της μεσογειακής δίαιτας είναι:
υψηλή κατανάλωση λαχανικών
υψηλή κατανάλωση φρούτων και ξηρών καρπών 
υψηλή κατανάλωση οσπρίων 
υψηλή κατανάλωση δημητριακών 
υψηλή κατανάλωση ψαριών 
υψηλή κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών
χαμηλή κατανάλωση κρέατος
χαμηλή κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων 
μέτρια κατανάλωση αλκοόλ
Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, σίγουρα ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία και το γενετικό υπόβαθρο του ατόμου ωστόσο, οι διατροφικές συνήθειες καθώς επίσης το κάπνισμα και η γυμναστική συμβάλλουν θετικά ή αρνητικά.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.