Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ''ΧΟΡΟΣΤΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ''!

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015
Έναρξη: 20:30΄
Αμφιθέατρο Hotel Poseidon Resort
Συμμετέχουν:
  • Παιδικό και εφηβικό τμήμα παραδοσιακού χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου
  • Χορευτικό Τμήμα «ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου
  • Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας

«Τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας είναι το σημείο όπου συναντώνται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Γεννημένα και εμπνευσμένα μέσα από την λαϊκή έκφραση απλών ανθρώπων, συνειδητοποιούμε ότι μέσα σε αυτά κατέθεταν την ψυχή τους, την ιστορία τους.
Χαρές, Λύπες, Μνήμες, Θυμήματα από την καθημερινότητά τους συνθέτουν μια παράδοση αιώνων.
Ολόκληρη η κληρονομιά των παραδόσεων του λαού μας, αντιπροσωπεύει ένα από τα κλειδιά ανάγνωσης για μια πιο βαθιά γνώση των πολυάριθμων πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζουν τα διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της πατρίδας μας.
Ιχνηλατώντας ιστορίες Ελλήνων που πέρασαν Συμπληγάδες, ρίζωσαν, ξεριζώθηκαν και συνέχισαν να αναζητούν πατρίδα ανάμεσα σε στεριές και θάλασσες και ψάχνοντας ανάμεσα σε διηγήσεις, σε λόγια τραγουδιών, σε μουσικές, σε κινήσεις σώματος, βρίσκουμε και γνωρίζουμε την ουσία, το πρόσωπο, τον κόσμο με ότι έχει κερδίσει ή χάσει και αισθανόμαστε την υποχρέωση να πράξουμε αυτό που ο όρος παράδοση σημαίνει:
Να Αναβιώσουμε-Να διατηρήσουμε-Να Μεταδώσουμε.
Γι΄αυτόν τον λόγο άνθρωποι με μεράκι, με γνώσεις, με εμπειρία γύρω από τα πολιτιστικά δρώμενα, αλλά προ πάντων με αγάπη για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δημιούργησαν το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου τον Σεπτέμβριο του 2005.
Νιώθοντας απέραντη ηθική ικανοποίηση και ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, ευελπιστούμε σε μια δυναμική συνέχιση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, με γνώμονα πάντα τον ανθρώπινο παράγοντα και τη μέγιστη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και τους διαβεβαιώνουμε ότι με τη βοήθειά τους καταφέραμε, μαζί, να βάλουμε ένα λιθαράκι στη διαδικασία της διάσωσης, διατήρησης και διάδοσης του λαϊκού μας πολιτισμού».

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.