Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

2016, ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ BIG BANG!


Image result for συριζα-ανελ
  • Οι σχεδιασμοί των εταίρων, η αστάθεια στον ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις στη Ν.Δ.
Ως έτος πολιτικού Big Bang προδιαγράφεται, πιθανότατα, το 2016, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που καταγράφει ήδη εμφανή σημάδια κόπωσης, θα βρεθεί από τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου αντιμέτωπη με τον πολιτικό Γολγοθά της υπερψήφισης του ασφαλιστικού και της φορολόγησης των αγροτών, ενώ ασταθές είναι το περιβάλλον και στο εσωτερικό της Ν.Δ., εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την εκλογή ηγεσίας.
Η εικόνα πολιτικής ηγεμονίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι εν πολλοίς ψευδεπίγραφη: δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και μυστικές μετρήσεις, καταγράφουν «ισοπαλία» με τη Ν.Δ. –σε χαμηλά ποσοστά–, παρότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει ακέφαλο. 
Επίσης, η απόρριψη από το Euroworking Group του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος συνιστά σαφές μήνυμα ότι οι εταίροι δεν θα δεχθούν «εκπτώσεις» κατά την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, ενώ είναι εμφανής η απροθυμία υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική. 
Παράλληλα, οι διαχωριστικές γραμμές που φανερώθηκαν κατά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη ηγεσίας της Ν.Δ. πυροδοτούν σενάρια αποσκίρτησης στελεχών ή και διάσπασης, ενδεχομένως με μοχλό την αλλαγή εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερον, την οποία έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας. Οι εύθραυστες ισορροπίες, πρωτίστως στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δημιουργούν εκ των πραγμάτων πίεση στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα οποία ενδεχομένως θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις.

Πηγή: kathimerini.newspaperdirect.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.