Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ''ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ'' ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ! (VIDEO)

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

  
Έναρξη των εκδηλώσεων για τα Μαγικά Χριστούγεννα στην Περαχώρα! Για δεύτερη συνεχή χρονιά άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο προαύλιο του Γυμνασίου Περαχώρας, παρουσία του εφημέριου του χωριού μας Τσαμπίκου Π. Πετρόπουλου, των Αντιδημάρχων κ.κ. Τάσου Σακελλαρίου και Σωτήρη Πέρρα, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Περαχώρας κ. Βασίλη Γεροβασίλη, Διοργανωτών, της Νεράϊδας, του Άϊ Βασίλη, Μικρών και Μεγάλων!
Η ρίψη βεγγαλικών έδωσε ιδιαίτερο χρώμα, ο ουρανός έλαμψε και η ατμόσφαιρα έγινε απόλυτα γιορτινή. 
 
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων, που παρουσίασε η κα Φωτεινή Παππά- η οποία μαζί με το σύζυγό της, Παναγιώτη, φιλοξένησαν το εργαστήρι του Άϊ Βασίλη, στο σπίτι τους- εορταστικό, μελωδικό και χαρούμενο. 
 
Πρωταγωνιστές οι μαθήτριες και οι μαθητές, καθώς και η χορωδία του Γυμνασίου Περαχώρας. Το κοινό απόλαυσε όμορφα τραγούδια, που επιμελήθηκε ο καθηγητής μουσικής κ. Κωνσταντίνος Ρουμπέκας και θεατρική διασκευή, από την Αγέλαστη Πολιτεία, σε σκηνοθεσία του κ. Άγγελου Βλάσση. 
 
Το Trio Light έδωσε το δικό του μουσικό στίγμα, με τη συναυλία του, ενώ η χορογραφία Zumba εντυπωσίασε.
Ταυτόχρονα πολυχρωμία κυριάρχησε, με ζωγραφική στα πρόσωπα των παιδιών.   
 
Τις εκδηλώσεις χαιρέτισαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας κα Κωνσταντίνα Ράπτη, η οποία, μεταξύ των άλλων, τόνισε "Κάναμε μια προσπάθεια όλοι οι Σύλλογοι μαζί. Για να κάνουμε το χωριό μας ξεχωριστό και να δούμε τα παιδιά μας χαρούμενα. Ξεκινήσαμε λίγοι αλλά ευτυχώς μας αγκάλιασαν πολλοί. Και καταφέραμε πάρα πολλά, με λίγα μέσα, με πολλούς εθελοντές και πολλούς χορηγούς να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα". 
Ο Γυμνασιάρχης Περαχώρας κ. Γεώργιος Παπαφίλης, μεταξύ των άλλων, υπογράμμισε: ''Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το Γυμνάσιο Περαχώρας, για το σχολείο μας, το οποίο έχει ως φιλοσοφία, τα τελευταία δύο χρόνια, να είναι ανοιχτό στον κόσμο. Και χαίρομαι που βλέπω τόσο κόσμο να έχει αγκαλιάσει την εκδήλωση".
Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση του CD με τίτλο ''ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΑΣΤΡΟ'', με μουσική για το Ηραίον! 

Μια ανιδιοτελής προσφορά του μουσικοσυνθέτη κ. Γιώργου Πρωτόπαπα, ο οποίος μας έχει κατακτήσει με το δικό του CD ''Ταξίδι Φαντασίας''. Ακούγοντας τα τραγούδια του, ταξιδεύουμε στο χώρο της φαντασίας και πραγματοποιούμε τα όνειρά μας, σε απόλυτο βαθμόχωρίς παρεμβάσεις και ιδεοληψίες
 
Υπεύθυνοι καθηγητές για την παραγωγή του CD είναι ο κ. Γεώργιος Παπαφίλης και η κα Μαίρη Χάψα, η οποία είχε και τη φιλολογική επιμέλεια του κειμένου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η κα Μίνα Γιαννούλη. 
Ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, οδοντίατρος, μεταξύ των άλλων, είπε: ''Εάν η υγεία, κατά την ιατρική φιλοσοφία, είναι η ψυχοσωματική ισορροπία, τότε η μουσική τέχνη διαμεσολαβεί για την εναρμόνιση του ανθρώπου με τη φύση που οδηγεί στην ευτυχισμένη ζωή. Επειδή εδώ ο τόπος είναι ισόβια ωραίος, όμορφος, που ομορφαίνει από την παρουσία του ανθρώπου, αγαπήστε τον, να τον αγαπήσουμε όλοι. Εγώ τον αγάπησα και είμαι ευτυχισμένος που δώρισα τις νότες μου στην υδάτινη θεά της περιοχής. Τη Λίμνη Ηραίου''.
 
Στη διάθεση του κοινού, για αγορά, είχαν τεθεί, εκτός των CDs και χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Το σκηνικό της εκδήλωσης συμπλήρωναν γλυκά και κεράσματα, εκ μέρους των διοργανωτών, ενώ πρόκληση αποτελούσαν τα καλοψημένα σουβλάκια, από τα χέρια της  Γιούλας Λογοθέτη, του Γιάννη Σ. Λογοθέτη, του Γιάννη Αντωνίου, του Μιχάλη Κλεπετσάνη και του Δημήτρη Δρίτσα, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, στο προαύλιο του Γυμνασίου.

























 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.