Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 18/12/2015 τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης & Αλληλεγγύης στο Περιγιάλι Κορινθίας (Κροκιδά 62).

Στη Γιορτή συμμετείχε πλήθος ωφελουμένων οικογενειών και συμπολιτών μας, που αντάλλαξαν ευχές, δώρα και γιόρτασαν για τον ερχομό των Χριστουγέννων. Η Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία Ενηλίκων του Χορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Άσσου «Η ΡΕΑ» τραγούδησε χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την καθοδήγηση του Μαέστρου της κ. Γρηγόρη Παντελέων και έβαλε στις καρδιές όλων το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια, χόρεψαν, τραγούδησαν και έγραψαν τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη. Στα πλαίσια της λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου πραγματοποιήθηκε Bazaar ανταλλαγής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, παιχνιδιών, ρούχων, παπουτσιών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Ο σάκος του Άγιου Βασίλη γέμισε με δώρα που μοιράσθηκαν στα παιδιά, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών Άσσου – Λεχαίου «Η Πρόοδος».
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και μοιράσθηκαν περισσότερες από 250 τσάντες με τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά στις ωφελούμενες οικογένειες των Δομών. Οι συμπολίτες μας επιλέγονται ύστερα από διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε οικονομική δυσχέρεια.
Τα προϊόντα που μοιράσθηκαν συγκεντρώθηκαν από το μεγάλο δίκτυο των Εθελοντών – Χορηγών μας, από τους Κορίνθιους στο «Πολιτιστικό Αντάμωμα Ανθρωπιάς», από τους μαθητές, τους γονείς και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περιγιαλίου, από τις προσφορές του Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου Λεχαίου και του Συλλόγου Γυναικών Λεχαίου «Η Πρόοδος» και από την πρόσφατη επίσκεψη της Ιδρύτριας και Πρόεδρου του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της Unesco και Επίτιμης Προέδρου του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων Κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.
Στη Γιορτή συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λεχαίου «Η Πρόοδος» κα Σία Ανδρικοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Λεχαίου κ. Παναγιώτης Δερμετζόγλου και άλλα μέλη των Δ.Σ.


Την Τετάρτη 23/12/2015 επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Υπνωτήριο Κορίνθου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους και ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι Κοινωνικές Δομές για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας, ενώ οι μαθητές και οι Καθηγητές προσέφεραν στους ωφελούμενους τρόφιμα και αγάπη. Η σχολική χορωδία τραγούδησε τα Κάλαντα και άλλες χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την καθοδήγηση του Μαέστρου κ. Παντελέων, μεταδίδοντας το χαρούμενο κλίμα των γιορτών. Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος και ο Καθηγητής που ανέλαβε τη δράση κ. Χρήστος Ρουμελιώτης ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη για τη γενικότερη υποστήριξη του στις εκπαιδευτικές δράσεις του Σχολείου, όπως και για το κοινωνικό έργο που επιτελείται στην περιοχή με την καθοδήγηση του.
Τέλος σημαντική ήταν η κίνηση της Τροχαίας Κορίνθου που ενίσχυσε με τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια τις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας Κορίνθου, τα οποία θα μοιρασθούν στις ωφελούμενες οικογένειες του προγράμματος.

Το μήνυμα του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού και του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννη Μαρωνίτη μετέφερε ο Διευθυντής των Δομών κ. Θάνος Θεοχάρης:
«Η άρρηκτη σχέση που έχει δημιουργηθεί με την τοπική κοινωνία και η συνεχής της συμπαράσταση στο κοινωνικό έργο που επιτελείται μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Ευχαριστούμε τους Εθελοντές, τους Χορηγούς, τους Συλλόγους, τους Φορείς, και τα Σχολεία της περιοχής, καθώς αποδεικνύουν με τη στάση τους ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Όλοι μαζί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περνάει κανένας Κορίνθιος την κρίση μόνος. Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το 2016».
Οι Κοινωνικές Δομές στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.