Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝ... Ρ. ΚΙΠΛΙΝΓΚ (VIDEO)


Εμβληματικός Άγγλος μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος και ποιητής, που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1907, σε ηλικία μόλις 42 ετών.


Στο ελληνικό κοινό είναι γνωστός κυρίως για το παραινετικό ποίημά του «Αν» («If-») , τη συλλογή διηγημάτων «Το Βιβλίο της Ζούγκλας» («The Jungle Book») με ήρωα τον Μόγλη, που ενέπνευσε τον ιδρυτή του Προσκοπισμού Μπέιντεν - Πάουελ στη δημιουργία των «Λυκόπουλων» και τη νουβέλα «Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» («The Man Who Would Be King»), που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Τζον Χιούστον το 1975.
Ο Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (Joseph Rudyard Kipling) γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1865 στη Βομβάη της Βρετανικής Ινδίας, όπου ο πατέρας του υπηρετούσε ως έφορος του μουσείου της Λαχώρης. Ο Τζον Λόκγουντ Κίπλινγκ ήταν καλλιτέχνης και λόγιος και άσκησε αξιοσημείωτη επίδραση στο έργο του. 
Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου 1936.

ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
  • «Έμαθα τις γυναίκες από τις γυναίκες.»
  • «Κάνουμε τα αμαρτήματα δυο-δυο κι εξιλεωνόμαστε γι' αυτά ένα προς ένα.»
  • «Λέγε «εμείς», «εμάς» και «δικά μας» όταν μιλάς, αντί «οι φίλοι μου» και «εγώ».»
  • «Ποτέ καμία αμφιβολία δεν μπορεί να υπάρχει για το λαό, γιατί είναι κυρίαρχος, δυνατός, σοφός. Στο μυαλό και στα χέρια του βρίσκονται τόσο η αμαρτία, όσο και η αρετή.»
  • «Ω, τα χρόνια που δαπανούμε και τα δάκρυα που χύνουμε και η δουλειά του μυαλού και των χεριών μας ανήκουν στη γυναίκα κι αυτή δεν το ξέρει... Και δεν το καταλαβαίνει.»
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.