Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ


        


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ TOMS ΣΤΙΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο Καλοκαίρι η διανομή παιδικών παπουτσιών σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και την εταιρία TOMS, σε δεκάδες ωφελούμενες οικογένειες των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και του Δήμου Κορινθίων.
Οι συμπολίτες μας επιλέγονται ύστερα από διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα υποστήριξης, με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε οικονομική δυσχέρεια.
Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με επικεφαλής Εταίρο (Δικαιούχο) το Δήμο Κορινθίων, υλοποιεί Δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD). 
 
 
Μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Κορινθίας αποτελεί ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, ο οποίος πραγματοποίησε τη διανομή ειδών βασικής υλικής συνδρομής & τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ σε δεκάδες οικογένειες στο Περιγιάλι Κορινθίας (Κροκιδά 62).
Η επισιτιστική Συνδρομή που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), αφορά εκείνους που υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο Πρόγραμμα, το διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2015 και συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα εγκριθέντων σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. 

Στις διανομές συμμετείχαν εθελοντές-μέλη της Δομής της Τράπεζας Χρόνου και οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.